Οδηγοί της UBER απέρριψαν 14 φορές τυφλή γυναίκα και τον οδηγό-σκύλο της

Gazzetta team
Οδηγοί της UBER απέρριψαν 14 φορές τυφλή γυναίκα και τον οδηγό-σκύλο της
Η Λίζα Ίρβινγκ βίωσε τη διάκριση, παρά τις συστάσεις της, πήγε στο δικαστήριο και η UBER θα της καταβάλει 1.1 εκ. δολάρια.

Όχι μία, όχι δύο, αλλά… 14 φορές η Λίζα Ίρβινγκ αντιμετώπισε απάνθρωπη, κακοποιητική λεκτικά και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά από οδηγούς της UBER. Παρά το γεγονός ότι είχε κάνει τα παράπονά της στην εταιρεία, τα πράγματα δεν διορθώθηκαν με αποτέλεσμα να κινηθεί δικαστικά και να δικαιωθεί. Η UBER μάλιστα θα της καταβάλει 1.1 εκ. δολάρια.

Η Λίζα είναι τυφλή και έχει μαζί της και τον σκύλο-οδηγό της.

Όπως ανέφερε λοιπόν πολλοί αρνήθηκαν να μεταφέρουν τον σκύλο της Μπέρνι, ο οποίος είναι «οδηγός» της, ενώ όπως σημείωσε η ίδια ένας οδηγός σταμάτησε πριν φτάσει στον προορισμό της υποστηρίζοντας πως ήταν εκεί.

Η διάκριση απέναντι της ήταν σαφής και την έβαλε πολλάκις σε κίνδυνο, καθώς πολλές φορές απομονώθηκε αργά τη νύχτα εξαιτίας των οδηγών που την απέρριπταν, ενώ καθυστερούσε να πάει στη δουλειά της με αποτέλεσμα να απολυθεί.

Η νομική εκπρόσωπος της Λίζα, όπως αναφέρει το BBC τονίζει πως σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ «ένας σκύλος – οδηγός πρέπει να μπορεί να πηγαίνει όπου και ένας τυφλός».

Η UBER από την πλευρά της δήλωσε «περήφανη» για τη βοήθεια που προσφέρει στους τυφλούς επιβάτες της ενώ συμπλήρωσε πως εκπαιδεύει συχνά τους οδηγούς της και πως η ομάδα της εξετάζει κάθε παράπονο και λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα.

Λεπτομέρεια; Το 2014 η Ένωση Τυφλών των ΗΠΑ μήνυσε την Uber για παραβιάσεις του νόμου περί ζώων – συνοδών.

Η Λίζα Ίρβινγκ δικαιώθηκε στο δικαστήριο, ωστόσο τόνισε «λυπάμαι που τα πράγματα κατέληξαν έτσι. Θα προτιμούσα τον σεβασμό στα ατομικά μου δικαιώματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ