Γερμανία: Αναστέλλεται η χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca

Gazzetta team
Γερμανία: Αναστέλλεται η χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca
Αναστέλλεται η χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca σε Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία και άλλες χώρες, για προληπτικούς λόγους.

Η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία αναστέλλουν, για προληπτικούς λόγους, την χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca!

Αναστέλλεται η χορήγησή του στην Γερμανία

Το ανακοίνωσε το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της χώρας, έπειτα από εισήγηση του Ινστιτούτου «Πάουλ Έρλιχ».

Η σύσταση του Ινστιτούτου, σύμφωνα με την BILD, γίνεται προκειμένου να διενεργηθούν περαιτέρω έρευνες, μετά και τις τελευταίες αναφορές παρενεργειών.

Η Γαλλία αναστέλλει τη χρήση του εμβολίου της AstraZaneca μέχρι τη γνωμοδότηση του EMA

Η Γαλλία αποφάσισε σήμερα να «αναστείλει για προληπτικούς λόγους» τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca, εν αναμονή της γνωμοδότησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) , αύριο Τρίτη, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους επισήμανε πως «ελπίζει να ξαναξεκινήσει» γρήγορα ο εμβολιασμός με το εμβόλιο αυτό "εφόσον το επιτρέψει η γνωμοδότηση του ευρωπαϊκού οργανισμού".

O ιταλικός οργανισμός φαρμάκων αποφάσισε να αναστείλει τη χορήγησή του

O ιταλικός οργανισμός φαρμάκων Αifa αποφάσισε, για προληπτικούς λόγους, να αναστείλει τη χορήγηση του εμβολίου Αstrazeneca σε όλην τη χώρα.

Η απόφαση ελήφθη εν αναμονή της σχετικής οριστικής απόφασης της αρμόδιας ευρωπαϊκής αρχής, ΕΜΑ.

Ποιες άλλες χώρες έχουν σταματήσει προσωρινά την χορήγησή του

Την Κυριακή (14/3), αρμόδια επιτροπή για τους εμβολιασμούς της Ιρλανδίας συνέστησε την προληπτική αναστολή της χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει αν έχουν καταγραφεί περιστατικά θρομβώσεων σε εμβολιασμένα άτομα, όπως συνέβη σε άλλες χώρες.

Υπενθυμίζεται ότι πρώτη η Αυστρία ανέστειλε τη χρήση του συγκεκριμένου εμβολίου προκειμένου να διερευνήσει τη σχέση του με θρομβοεμβολικό επεισόδιο που είχε μάλιστα μοιραία κατάληξη για μια 47χρονη γυναίκα.

Αμέσως, η Εσθονία, η Λιθουανία, η Λετονία και το Λουξεμβούργο, προχώρησαν σε αναστολή χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca και εν συνεχεία ακολούθησαν η Νορβηγία, η Ισλανδία η Δανία, η Βουλγαρία, και Ταϊλάνδη.

Ο ΠΟΥ εξετάζει τις αναφορές για το εμβόλιο της AstraZeneca

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε σήμερα ότι η συμβουλευτική επιτροπή του εξετάζει τις πληροφορίες που σχετίζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της COVID-19, όμως δεν υπάρχουν στοιχεία ότι οποιοδήποτε περιστατικό υγείας προκλήθηκε από το εμβόλιο.

Απαντώντας στο Reuters, ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΟΥ Κρίστιαν Λιντμάιερ δήλωσε:

«Μόλις ο ΠΟΥ κατανοήσει πλήρως αυτά τα περιστατικά, τα ευρήματα και οποιεσδήποτε πιθανές αλλαγές στις νυν συστάσεις θα επικοινωνηθούν αμέσως στο κοινό».

«Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ότι τα περιστατικά προκαλούνται από το εμβόλιο και είναι σημαντικό οι εκστρατείες εμβολιασμού να συνεχιστούν προκειμένου να μπορέσουμε να σώσουμε ζωές και να περιορίσουμε τη σοβαρή νόσο που προκαλεί ο ιός», συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ