Στα... μαλακά ο άνδρας των ΜΑΤ που κατέστρεψε την ανθοδέσμη του Γρηγορόπουλου (vid)

Gazzetta team
Στα... μαλακά ο άνδρας των ΜΑΤ που κατέστρεψε την ανθοδέσμη του Γρηγορόπουλου (vid)
Παρά τον σάλο που δημιουργήθηκε, ο αστυνομικός τιμωρήθηκε με την μικρότερη προβλεπόμενη ποινή.

Ποινή χάδι επιβλήθηκε στον άνδρα των ΜΑΤ που είχε καταγραφεί σε video να καταστρέφει την ανθοδέσμη που είχε αφήσει μία γυναίκα στο μνημείο για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το astinomiko.gr, μετά την ΕΔΕ που διενεργήθηκε, στον υπαρχιφύλακα, επιβλήθηκε η κατώτερη πειθαρχική ποινή. Ποια είναι αυτή;

Η απλή επίπληξη, ενώ μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος άνδρας έχει το δικαίωμα να προσφύγει στα αρμόδια όργανα, προκειμένου να διαγραφεί η συγκεκριμένη ποινή από τον υπηρεσιακό του φάκελο.

Η υπόθεση είχε τον τίτλο της μεμπτής συμπεριφοράς «αστυνομικού στην περιοχή των Εξαρχείων, που απεικονίζεται σε βίντεο που αναπαράγεται σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Θυμίζουμε οτι το συγκεκριμένο περιστατικό είχε φτάσει μέχρι την Βουλή, προκαλώντας μεγάλη πολιτική αντιπαράθεση με το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης να την καταδικάζει και τον τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Σπίρτζη να μιλά για «ακροδεξιούς θύλακες» μέσα στην αστυνομία.

Τότε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε πει: «Ένας αστυνομικός ασχημόνησε με την ανθοδέσμη. Οι 4999 έκαναν τη δουλειά τους. Η ηγεσία της αστυνομίας αντέδρασε αμέσως, ελέγχει τον ένα, με αίτημα διαθεσιμότητας και ΕΔΕ που θα ολοκληρωθεί σε 15 ημέρες. Είναι όμως καθαρή πολιτική επιλογή, να διαλέγει κάποιος την αναφορά στον ένα και όχι στους 4999».