Ιμαλάια: Η στιγμή που ανασύρoυν αγνοούμενο και ουρλιάζει «είμαι ζωντανός» (vid)

Gazzetta team
Ιμαλάια: Η στιγμή που ανασύρoυν αγνοούμενο και ουρλιάζει «είμαι ζωντανός» (vid)
Η στιγμή που ο αγνοούμενος ανασύρεται ζωντανός μέσα από το τούνελ είναι συγκλονιστική.

Μαζί με τους ανθρώπους που τον έσωσαν πανηγύρισε τη διάσωσή του ένας εργάτης υδροηλεκτρικού εργοστασίου στην Ινδία, ο οποίος ανασύρθηκε από τούνελ, που κόπηκε στα δύο, στα Ιμαλάια, μετά την κατάρρευση τμήματος παγετώνα.

Ο άνδρας σήκωσε τα χέρια του ψηλά ανακουφισμένος ενώ οι διασώστες του πανηγύριζαν. Ο άνδρας φαίνεται την αμέσως επόμενη στιγμή να πέφτει στο έδαφος εξαντλημένος.

Όλοι όμως μοιράζονται μια σπουδαία στιγμή που θα θυμούνται για πάντα.

Φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι, πιθανώς πάνω από 200, αγνοούνται, ανάμεσά τους και εργάτες στο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο, που πλημμύρισε.

Η μεθοριακή αστυνομία στα Ιμαλάια διέσωσε 12 άτομα από ένα τούνελ σε μια επιχείρηση διάσωσης που κράτησε τέσσερις ώρες. Άλλα 37 πιστεύεται ότι έχουν εγκλωβιστεί σε δεύτερο τούνελ που έχει κατακλυστεί από μπάζα.

Αρκετές εκατοντάδες διασώστες επικουρούμενοι από άνδρες των ενόπλων δυνάμεων και ομάδες δυτών του Πολεμικού Ναυτικού της Ινδίας ξεκίνησαν με το πρώτο φως της ημέρας σήμερα την προσπάθειά τους να εντοπίσουν τους αγνοούμενους. Με τον κεντρικό δρόμο να έχει εξαφανιστεί από τον χάρτη μετά την πλημμύρα, διασώστες κατέβηκαν με σκοινιά από έναν λόφο για να προσεγγίσουν την είσοδο ενός εκ των τούνελ.

Αξιωματούχος του κρατιδίου Ουταρακάντ της Ινδίας ανέφερε ότι έχουν ανασυρθεί οι σοροί 18 θυμάτων, ενώ ο αρμόδιος υπουργός είπε ότι παραμένουν τουλάχιστον 200 άνθρωποι αγνοούμενοι. Οι Αρχές φοβούνται ότι ο αριθμός των νεκρών θα είναι πολύ μεγάλος, καθώς οι αγνοούμενοι είναι εκατοντάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ