Σε κατάσταση έκτακτης η Ουάσιγκτον: Σχέδια για 3 επιθέσεις στο Καπιτώλιο

Gazzetta team
Σε κατάσταση έκτακτης η Ουάσιγκτον: Σχέδια για 3 επιθέσεις στο Καπιτώλιο
Συναγερμός στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ μετά την αποκάλυψη οτι υπήρχαν άλλα τρία σχέδια για επίθεση στο Καπιτώλιο.

Μπορεί να έχουν περάσει 6 ημέρες από τα γεγονότα στο Καπιτώλιο και την εισβολή των υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο η κατάσταση στις ΗΠΑ και ειδικά στην πρωτεύουσα Ουάσιγκτον, παραμένει τεταμένη.

Μάλιστα την Τρίτη υπήρξε και νέος συναγερμός, καθώς αποκαλύφθηκε πως υπήρχαν άλλα τρία σχέδια επίθεσης στο κτήριο της Γερουσίας ενόψει της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν, κάτι που ανάγκασε τον Ντόναλντ Τραμπ, μετά την ενημέρωση που είχε από το FBI, να λάβει μέτρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από τα σχέδια επίθεσης, μία εκ των οποίων χαρακτηρίστηκε ως η μεγαλύτερη ένοπλη διαμαρτυρία στην αμερικανική ιστορία, θα γίνονταν διαδηλώσεις σε άλλες 50 Πολιτείες. Κάτι που είναι πολύ επικίνδυνο για γενικευμένες συγκρούσεις.

Στο FBI επικρατεί συναγερμός και με την απόφαση που πήρε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ επιτρέπει στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και στις Ομοσπονδιακές αρχές να διαχειριστούν την κατάσταση σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές.

Ένα από τα σχέδια, προβλέψει την περικύκλωση του Καπιτωλίου και το μπλόκο με κάθε τρόπο των Δημοκρατικών από το αναλάβουν την εξουσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ