Για παραβίαση του lockdown κατηγορείται ο Μπόρις Τζόνσον: Έκανε ποδήλατο 11 χλμ μακριά απ' το σπίτι του

Gazzetta team
Για παραβίαση του lockdown κατηγορείται ο Μπόρις Τζόνσον: Έκανε ποδήλατο 11 χλμ μακριά απ' το σπίτι του
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Αγγλία το γεγονός οτι ο Μπόρις Τζόνσον «συνελήφθη» να κάνει ποδήλατο 11 χιλιόμετρα από το σπίτι του.

Σάλος έχει προκληθεί στην Αγγλία με την τήρηση των περιοριστικών μέτρων και του lockdown που υπάρχουν και εκεί, από τον Μπόρις Τζόνσον.

Αφορμή; Το γεγονός οτι ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου βρέθηκε για σωματική άσκηση, αρκετά μακριά από το σπίτι του.

Η αποκάλυψη

Σύμφωνα με την λονδρέζικη εφημερίδα Evening Standard, ο Μπόρις Τζόνσον την Κυριακή έκανε ποδήλατο στο Ολυμπιακό Πάρκο του Στράτφορντ στο ανατολικό Λονδίνο, το οποίο απέχει 11 χιλιόμετρα από την Ντάουνινγκ Στριτ.

Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να κατηγορείται για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων και για αθέτηση των κανόνων που ο ίδιος έχει θέσει για τον κορονοϊό, τη στιγμή που η χώρα του μαστίζεται από τις μεταλλάξεις του Covid-19.

Η υπεράσπισή του

Η διοικήτρια της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Κρεσίντα Ντικ είπε στο BBC ότι ο Πρωθυπουργός δεν παραβίασε κάποιον νόμο, αν και η απόσταση αυτή παραβιάζει τον κανόνα που ορίζει πως η άσκηση εκτός σπιτιού πρέπει να γίνεται στην περιοχή διαμονής.

Παράλληλα τον Τζόνσον, είχε τη στήριξη του υπουργού υγείας Ματ Χάνκοκ που είπε πως ήταν με το ποδήλατό του, άρα δικαιούται να είναι εκεί, εφόσον δεν έρχεται σε επαφή με περισσότερα του ενός ατόμου.

Ωστόσο μάλλον δεν γίνεται πιστευτός, αφού νωρίτερα είχε υπερασπιστεί την αστυνομία του Ντάρμπισιρ που είχε επιβάλει πρόστιμο σε δύο φίλες οι οποίες είχαν μεταβεί με αυτοκίνητο σε απόσταση οκτώ χιλιομέτρων για να κάνουν περίπατο σε έναν γραφικό βιότοπο τηρώντας τις αποστάσεις μεταξύ τους.

Η Ντάουνινγκ Στριτ δεν έχει διευκρινίσει αν ο Πρωθυπουργός πήγε με το ποδήλατό του μέχρι το Ολυμπιακό Πάρκο ή αν έφτασε εκεί με αυτοκίνητο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ