O Ερντογάν «κέρδισε» το Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο, χωρίς να αγοράσει λαχνό!

Gazzetta team
O Ερντογάν «κέρδισε» το Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο, χωρίς να αγοράσει λαχνό!
Λογικά δεν πέφτει κανείς απ'τα σύννεφα ακούγοντας πως ο Ερντογάν κέρδισε το πρωτοχρονιάτικο λαχείο και μάλιστα σε τζάκποτ, χωρίς καν να αγοράσει λαχνό!

Με βάση δημοσίευμα της αριστερής τουρκικής εφημερίδας Βirgün, το Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο ήταν να μοιράσει 12,7 εκατ. δολάρια σε τέσσερις τυχερούς.

Στην κλήρωση της Πέμπτης βρέθηκε μόνον ένας τυχερός λαχνός με αριθμό 9884757 στην επαρχία της Μαγνησίας (για τους Τούρκους Μανίσα) στη Μικρά Ασία. Ο τυχερός παίρνει το ένα τέταρτο του συνολικού ποσού, δηλαδή 25 εκατ. τουρκικές λίρες λίρες, δηλαδή 3,3 εκατ. δολάρια.

Τα άλλα τρία λαχεία παρέμειναν απούλητα και το αδιάθετο ποσό κατέληξε στο Ταμείο Περιουσιακών Στοιχείων της Τουρκίας (TVF). Τα λαχεία διαθέτει η τουρκο-ιταλική κοινοπραξία Sisal-Sans, στην οποία μετέχει και ο όμιλος Demiroren. Είναι αυτός ο όμιλος που ελέγχει φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. Είχαν πει λοιπόν πως η κλήρωση θα συνεχιζόταν μέχρις ότου ένας λαχνός κερδίσει το τζακπότ.

Η TVF των 50 δισ. δολαρίων ιδρύθηκε από την κυβέρνηση Ερντογάν πριν λίγα χρόνια με στόχο την αύξηση των στρατηγικών περιουσιακών στοιχείων της Τουρκίας. Φυσικά πρόεδρος αυτοδιορίστηκε (ποιος άλλος;) ο Ερντογάν. Αντιπρόεδρος ήταν ο γαμπρός του και πρώην ΥΠ ΟΙΚ της Τουρκίας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, που παραιτήθηκε από τη θέση αυτή μετά και την καρατόμισή του από τον "σουλτάνο".

Αφού λοιπόν τελείωσε η διαδικασία του τζάκποτ και βρέθηκε μόνο ένας τυχερός, το υπόλοιπό ποσό κατέληξε- παρέμεινε στην εταιρία που διευθύνει ο Ερντογάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ