Μυστήριο των μονόλιθων: Εμφανίστηκε ένας και στη Ρουμανία (vid)

Gazzetta team
Μυστήριο των μονόλιθων: Εμφανίστηκε ένας και στη Ρουμανία (vid)
Ιστορία επιστημονικής φαντασίας αρχίζει να θυμίζει η υπόθεση με την εμφάνιση και την εξαφάνιση μεταλλικών αντικειμένων σε απομονωμένα σημεία στον πλανήτη.

Ένας μεταλλικός μονόλιθος όμοιος με αυτόν που βρέθηκε πρόσφατα στη Γιούτα -και ο οποίος εξαφανίστηκε μυστηριωδώς- εμφανίστηκε στην πλαγιά ενός λόφου στη Ρουμανία, λίγα μέτρα μακριά από ένα ιστορικό φρούριο.

Η κατασκευή βρέθηκε στις 26 Νοεμβρίου στο λόφο BatcaDoamnei στην πόλη Piatra Neamt, η οποία βρίσκεται στη βορειοανατολική κομητεία Neamt της Ρουμανίας.

Αξιωματούχοι λένε ότι ακόμα δεν γνωρίζουν σε ποιον ανήκει ο μονόλιθος και έχουν ξεκινήσει έρευνα για το γιατί είναι εκεί.

Ο μονόλιθος - που έχει ύψος περίπου τέσσερα μέτρα - ανακαλύφθηκε κοντά στο φρούριο Petrodava Dacian, ένα γνωστό αρχαιολογικό μέρος.

Το φρούριο είναι το παλαιότερο ιστορικό μνημείο στην Piatra Neamt, και πιστεύεται ότι καταστράφηκε από τους Ρωμαίους τον 2ο αιώνα μ.Χ. αν και τα ερείπια υπάρχουν ακόμα σήμερα με τη μορφή τμημάτων του τείχους της πόλης.

Ο λαμπερός μονόλιθος εμφανίστηκε μόλις λίγα μέτρα μακριά, με τη μία πλευρά να βλέπει στο όρος Ceahlau.

Είναι ένα από τα πιο διάσημα βουνά της χώρας, και αναφέρεται επίσης ως ένα από τα «Επτά Φυσικά Θαύματα της Ρουμανίας».

Ο αξιωματούχος του Neamt Πολιτισμού και Κληρονομιάς Rocsana Josanu είπε: «Έχουμε αρχίσει να εξετάζουμε την παράξενη εμφάνιση του μονόλιθου».