Τραμπ: «Θα πάμε στο ανώτατο δικαστήριο για να σταματήσει η καταμέτρηση»

Gazzetta team
Τραμπ: «Θα πάμε στο ανώτατο δικαστήριο για να σταματήσει η καταμέτρηση»
Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε καταγγελία για νοθεία στις εκλογές και προανήγγειλε πως θα καταφύγει στο ανώτατο δικαστήριο.

Κατακόρυφα ανεβαίνει η ένταση στις εκλογές των ΗΠΑ όπου ο Ντόναλντ Τραμπ φαντάζει ως φαβορί.

Νωρίς το πρωί, ο Αμερικάνος πρόεδρος μίλησε για «κλοπής των εκλογών» και οι δηλώσεις που έκανε αργότερα, προανήγγειλε πως θα καταφύγει στο ανώτατο δικαστήριο.

Ο λόγος; Δεν θέλει να καταμετρηθούν οι επιστολικές ψήφοι, καθώς όπως είπε πως «Κερδίζουμε παντού και ξαφνικά όλα σταμάτησαν. Είναι μια απάτη, μια νοθεία. Πιστεύω ότι έχουμε κερδίσει τις εκλογές. Θέλουμε το νόμο να έφαρμόζεται σωστά. Γι' αυτό θα πάμε στο Ανώτατο Δικαστήριο, δεν θέλουμε να βρουν μια ψήφο στις 04:00 πρωί και να την προσθέσουν».

Αναλυτές αναφέρουν πως η κίνηση αυτή οφείλεται στο γεγονός οτι ανησυχεί πως οι επιστολικές ψήφοι μπορεί να ανατρέψουν την κατάσταση, καθώς φαίνεται πως είναι υπέρ του Τζο Μπάιντεν.

Δεν μιλάμε άλλωστε για μικρό ποσοστό, αλλά συνολικά 100.000.000.

Η ομιλία του

Την ομιλία του, ο Ντόναλντ Τραμπ, την ξεκίνησε λέγοντας: «Ευχαριστώ τον αμερικανικό λαό για τη στήριξη. Ένα πολύ λυπημένο κοινό προσπαθεί να μας πάρει τη μαγεία. Και δεν θα το επιτρέψουμε. Ευχαριστώ την Πρώτη Κυρία, την οικογένειά μου, τον αντιπρόεδρο. Είμαστε έτοιμοι για τη μεγάλη γιορτή, κερδίζουμε παντού! Ετοιμαζόμαστε να βγούμε έξω να γιορτάσουμε. Μια τέτοια ψηφοφορία, μια τέτοια νίκη. Δεν περιμέναμε να κερδίσουμε τη Φλόριντα και με μεγάλη διαφορά. Κερδίσαμε το Οχάιο, το Τέξας με 700.000 ψήφους! Κερδίσαμε και τη Τζόρτζια!», μιλώντας στη συνέχεια για όλες τις Πολιτείες που έχει κερδίσει.