Η φρεγάτα «Κεμάλ Ρέις» που συγκρούστηκε με το «Λήμνος» έφυγε από την περιοχή ερευνών του Oruc Reis

Gazzetta team
Η φρεγάτα «Κεμάλ Ρέις» που συγκρούστηκε με το «Λήμνος» έφυγε από την περιοχή ερευνών του Oruc Reis
Η τουρκική φρεγατά που είχε συγκρουστεί με την ελληνική φρεγάτα «Λήμνος» και κατά πληροφορίες έχει υποστεί ζημιές στο πρυμναίο τμήμα, φαίνεται πως αποχώρησε από την περιοχή ερευνών του Oruc Reis.

Η τουρκική φρεγάτα «Κεμάλ Ρέις», από τον στολίσκο που συνοδεύει το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis στις κινήσεις του εντός της Navtex, αποχώρησε σήμερα (15/8) από την περιοχή.

Θυμίζουμε, την Τετάρτη υπήρξε επακούμβηση του «Κεμάλ Ρέις» με την ελληνική φρεγάτα «Λήμνος», με αποτέλεσμα την πρόκληση ζημιών στο πλοίο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού. Αντιθέτως, η ελληνική φρεγάτα παρέμεινε απολύτως αξιόπλοη και συμμετείχε, μάλιστα, στην κοινή ναυτική άσκηση Ελλάδας-Γαλλίας.

Σε animation, εξάλλου, που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ, φαίνεται πως ο κυβερνήτης του «Κεμάλ Ρέις» επιχείρησε ελιγμό και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βρεθεί μπροστά στην ελληνική φρεγάτα. Το ελληνικό πλοίο, αν και επιχείρησε να επιβραδύνει, δεν υπήρχε επαρκής χρόνος για αυτό, με συνέπεια την πρόσκρουση στο τουρκικό πολεμικό σκάφος, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές.

Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρει το protothema.gr, είναι άγνωστο αν η φρεγάτα «Κεμάλ Ρέις» επιστρέφει στον ναύσταθμο του Ακσάζ ή αν έλαβε οδηγίες για κάποια άλλη αποστολή.