Βίντεο animation: Πώς έγινε η επακούμβηση των φρεγατών στο Αιγαίο (vid)

Gazzetta team
Βίντεο animation: Πώς έγινε η επακούμβηση των φρεγατών στο Αιγαίο (vid)
Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, παρουσίασε στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη με τους Ευρωπαίους ομολόγους του οπτικό υλικό, που υποδεικνύει «λάθος» χειρισμούς από τον Τούρκο κυβερνήτη της φρεγάτας Kemal Reis.

Όπως είχε προαναγγείλει από την Πέμπτη (13/8), το ελληνικό ΥΠΕΞ και προσωπικά ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ενημέρωσε τους ομολόγους του στο έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. χθες (14/8) «για τα πραγματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών ως προς τα επιχειρησιακά συμβάντα στην περιοχή» της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο κ. Δένδιας, συγκεκριμένα, φέρεται να παρουσίασε στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη οπτικό υλικό, που υποδεικνύει «λάθος» χειρισμούς από τον Τούρκο κυβερνήτη της φρεγάτας Kemal Reis.

Θυμίζουμε, την Τετάρτη υπήρξε επακούμβηση του εν λόγω τουρκικού πλοίου με την ελληνική φρεγάτα Λήμνος, με αποτέλεσμα την πρόκληση ζημιών στο πλοίο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού. Αντιθέτως, η ελληνική φρεγάτα παρέμεινε απολύτως αξιόπλοη και συμμετείχε, μάλιστα, στην κοινή ναυτική άσκηση Ελλάδας-Γαλλίας.

Σε animation, εξάλλου, που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ (00:39), φαίνεται πως ο κυβερνήτης του Kemal Reis επιχείρησε ελιγμό και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βρεθεί μπροστά στη φρεγάτα Λήμνος. Το ελληνικό πλοίο, αν και επιχείρησε να επιβραδύνει, δεν υπήρχε επαρκής χρόνος για αυτό, με συνέπεια την πρόσκρουση στο τουρκικό πολεμικό σκάφος, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ...