Επέστρεψε στη Γη η κάψουλα της SpaceX: Εντυπωσιακή προσυδάτωση για πρώτη φορά μετά από 45 χρόνια (pics & vids)

Gazzetta team
Επέστρεψε στη Γη η κάψουλα της SpaceX: Εντυπωσιακή προσυδάτωση για πρώτη φορά μετά από 45 χρόνια (pics & vids)
Μετά από ταξίδι 21 ωρών, η κάψουλα της Space X επέστρεψε στη Γη από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, στην πρώτη προσυδάτωση, μάλιστα, μετά από 45 χρόνια! Δείτε εντυπωσιακές εικόνες και βίντεο.

Οι δύο αστροναύτες της NASA, οι Robert Behnken και Douglas Hurley, επέστρεψαν σήμερα (2/8) στις 21:48 ώρα Ελλάδας από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, στον οποίο, θυμίζουμε, πήγαν όταν εκτοξεύτηκαν τον Μάιο με σκάφος της SpaceX.

Το Crew Dragon προσθαλασσώθηκε στα ανοιχτά της Φλόριντα, στην πρώτη, μάλιστα, επιστροφή από το διάστημα με προσυδάτωση μετά από 45 ολόκληρα χρόνια!

Η τελευταία φορά που αστροναύτες κατέληξαν στον ωκεανό κατά την επιστροφή τους ήταν τον Ιούλιο του 1975, κατά τη διάρκεια μιας αποστολής Apollo. Από τότε οι αστροναύτες προσγειώνονταν σε έδαφος, είτε με σκάφος της NASA είτε με κάψουλα Soyouz της αντίστοιχης ρωσικής υπηρεσίας.

«Ήταν δύο υπέροχοι μήνες και εκτιμούμε όλα όσα κάνατε ως πλήρωμα για να μας βοηθήσετε να αποδείξουμε τι μπορεί να κάνει το Dragon στην παρθενική του πτήση», σημείωσε ο Hurley σε άλλο μέλος πληρώματος, καθώς το διαστημικό σκάφος ετοιμαζόταν για το 21ωρο ταξίδι του στη Γη.

Η προσυδάτωση είναι το τελευταίο βήμα της αποστολής που σχεδιάστηκε για να ελέγξει το σύστημα επανδρωμένων διαστημικών πτήσεων της SpaceX.

Σε μια συνέντευξη Τύπου μετά την εκτόξευση του σκάφους τον Μάιο, ο ιδρυτής της SpaceX, Ελον Μασκ, τόνισε πως δεν ήταν σε θέση να «πανηγυρίσει τον θρίαμβο ακόμα», λέγοντας πως «η επιστροφή ίσως είναι πιο επικίνδυνη από την εκτόξευση».

Όπως είχε πει ο ίδιος, «πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα επιστρέψουν στα σπίτια τους με ασφάλεια και να έχουμε κάνει τα πάντα ώστε να ελαχιστοποιήσουμε το αυξημένο ρίσκο επικινδυνότητας της επιστροφής τους στη Γη».