Μυστήριο με τον Κιμ Γιονγκ Ουν: Εντόπισαν το τρένο του σε παραθαλάσσια περιοχή

Gazzetta team
Μυστήριο με τον Κιμ Γιονγκ Ουν: Εντόπισαν το τρένο του σε παραθαλάσσια περιοχή
Ένα ειδικό τρένο που πιθανότατα ανήκει στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν βρισκόταν αυτήν την εβδομάδα σε μια παραθαλάσσια πόλη, σύμφωνα με δορυφορικές φωτογραφίες τις οποίες ανέλυσε μια ομάδα παρακολούθησης της Πιονγκγιάνγκ, η οποία εδρεύει στην Ουάσινγκτον.

Εν μέσω αντικρουόμενων πληροφοριών για το πού βρίσκεται ο Κιμ και αν ασθενεί βαρέως ή όχι η ομάδα αυτή, η 38 North, ανέφερε ότι το τρένο εθεάθη στον σταθμό του θερέτρου Ουονσόν, στο διάστημα 21-23 Απριλίου.

Νωρίτερα, το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο τρεις πηγές με γνώση του θέματος, μετέδωσε ότι η Κίνα έχει στείλει μια ομάδα γιατρών στη Βόρεια Κορέα.

Κάνε like στην σελίδα του Gazzetta.gr/plus στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Σύμφωνα με δύο από τις πηγές αυτές, μια αντιπροσωπεία με επικεφαλής ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του Τμήματος Διεθνούς Διασύνδεσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας αναχώρησε από το Πεκίνο για τη Βόρεια Κορέα την Πέμπτη. Οι πηγές ζήτησαν να μην κατονομαστούν, επειδή το θέμα αυτό είναι «ευαίσθητο».

Την Παρασκευή, μια πηγή από τη Νότια Κορέα είπε στο Reuters ότι με βάση τις πληροφορίες της Σεούλ ο Κιμ είναι ζωντανός και πιθανότατα θα κάνει σύντομα μια εμφάνιση. Άλλος αξιωματούχος, που σχετίζεται με τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, σχολίασε ότι είναι γνωστό πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει προβλήματα υγείας, όμως δεν υπάρχει κανένας λόγο να συμπεράνει κανείς ότι είναι σοβαρά άρρωστος ή και ανίκανος να εμφανιστεί δημοσίως.

Θυμίζουμε, το Σάββατο, σύμφωνα με ένα τηλεοπτικό δίκτυο του Χονγκ Κονγκ -το οποίο επικαλείται η New York Post- ο ανώτατος ηγέτης της Βόρειας Κορέας πέθανε μετά από χειρουργική επέμβαση στην καρδιά στην οποία και υποβλήθηκε νωρίτερα τον Απρίλιο, ωστόσο μία ιαπωνική εφημερίδα (Shukan Gendai) αναφέρει ότι ο 36χρονος βρίσκεται σε «κατάσταση φυτού».