«Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι νεκρός ή σε κώμα»!

Gazzetta team
«Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι νεκρός ή σε κώμα»!
Δίχως να υπάρχει ακόμη τίποτα επίσημο, ο Κιμ Γιονγκ Ουν φημολογείται ότι είναι είτε νεκρός είτε σε κώμα μετά από χειρουργική επέμβαση στην καρδιά!

Έντονη είναι η φημολογία τις τελευταίες ώρες πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι νεκρός ή βρίσκεται ένα βήμα πριν τον θάνατο!

Σύμφωνα με ένα τηλεοπτικό δίκτυο του Χονγκ Κονγκ -το οποίο επικαλείται η New York Post- ο ανώτατος ηγέτης της Βόρειας Κορέας πέθανε μετά από χειρουργική επέμβαση στην καρδιά στην οποία και υποβλήθηκε νωρίτερα τον Απρίλιο, ωστόσο μία ιαπωνική εφημερίδα (Shukan Gendai) αναφέρει ότι ο 36χρονος βρίσκεται σε «κατάσταση φυτού».

Συγκεκριμένα, ο υποδιευθυντής του καναλιού HKSTV του Χονγκ Κονγκ, ενός τηλεοπτικού δικτύου που υποστηρίζεται από το Πεκίνο, ισχυρίστηκε ότι ο Κιμ είναι νεκρός, επικαλούμενος μια «πολύ αξιόπιστη πηγή». Η ανάρτηση του Μέσου, μάλιστα, στην κινεζική εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Weibo, έχει προκαλέσει... χαμό στα social media της χώρας, όπως τονίζουν και οι International Business Times.

Την ίδια στιγμή, πάντως, το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Νοτίου Κορέας, Yonhap News Agency, αναφέρει πως τα μέσα ενημέρωσης του καθεστώτος εξακολουθούν να τηρούν «σιγή ιχθύος» για τον Κιμ Γιονγκ Ουν, ενώ έχουν πρωτοσέλιδο την 88η επέτειο ίδρυσης του Κορεατικού Λαϊκού Επαναστατικού Στρατού.

Θυμίζουμε, τις φήμες πως η υγεία του Κιμ διατρέχει σοβαρό κίνδυνο ενισχύει δημοσίευμα του Reuters, σύμφωνα με το οποίο η Κίνα απέστειλε την Πέμπτη αποστολή στη γειτονική Βόρεια Κορέα, η οποία απαρτίζεται από αξιωματούχους και ειδικό ιατρικό προσωπικό, που αναμένεται να δώσει συμβουλές για την υγεία του «κληρονομικού ηγέτη» της απομονωμένης χώρας.