Διάσημος chef αποκαλύπτει τι τρώει ο ίδιος και οι συνάδελφοί του μετά την δουλειά (vid)
- Ο TikToker σεφ που έλυσε το... μυστήριο
- Τι τρώει ο διάσημος σεφ Νταβίδ Μουνιόθ;
- Ο Φεράν Αντριά και η… απλότητα του μεγαλείου
- Μετά από 12 ώρες στην κουζίνα ίσως μετράει η απλότητα και όχι η πολυπλοκότητα
Η γαστρονομία ζει τη χρυσή της εποχή. Τα εστιατόρια έχουν μετατραπεί σε εμπειρίες πολυτελείας, και τα ονόματα διάσημων σεφ όπως ο Φεράν Αντριά και ο Νταβίδ Μουνιόθ ακούγονται παντού, από τηλεοπτικά σόου μέχρι διεθνείς βραβεύσεις.
Όλοι γνωρίζουν τις δημιουργίες τους. Αλλά υπάρχει ένα ερώτημα που μένει πάντα αναπάντητο: Τι τρώνε αυτοί οι σεφ όταν γυρίζουν σπίτι;
Ο TikToker σεφ που έλυσε το... μυστήριο
Την απάντηση έδωσε ένας άλλος Ισπανός σεφ, ο Mateu, γνωστός στο TikTok και ως mateu.chef, με σχεδόν 100.000 followers. Σε βίντεο που ανάρτησε, αποκάλυψε ότι οι κορυφαίοι μάγειρες δεν τρώνε τίποτα το εξεζητημένο όταν τελειώνει η βάρδια τους.
«Σίγουρα νομίζεις ότι ένας σεφ με αστέρι Michelin τρώει κάθε βράδυ χαβιάρι και φουά γκρα, αλλά κάνεις μεγάλο λάθος», λέει ο Mateu. «Οι περισσότεροι, όταν τελειώνουν τη βάρδιά τους τους, τρώνε κάτι απλό, όπως όλοι μας».
Τι τρώει ο διάσημος σεφ Νταβίδ Μουνιόθ;
Σύμφωνα με τον TikToker, ο Νταβίδ Μουνιόθ, ο πιο αναγνωρίσιμος avant-garde σεφ της Ισπανίας, λατρεύει την ασιατική κουζίνα.
«Μπορεί να φάει οποιαδήποτε μέρα ένα μπολ με ράμεν», αποκάλυψε ο Mateu, σημειώνοντας ότι προτιμά πιάτα απλά, αλλά με έντονη γεύση, όπως αυτά που εμπνέουν τις δημιουργίες του στο DiverXO.
@mateu.chef 🍳 ¿Qué come un chef Michelin en su casa? Muchas veces no son platos sofisticados ni creaciones de alta cocina, sino comidas sencillas y caseras. - #estrellasmichelin #chefmichelin #chef #estrellamichelin #restaurantesmichelin ♬ In The Kitchen - Giulio Cercato
Ο Φεράν Αντριά και η… απλότητα του μεγαλείου
Από την άλλη, ο Φεράν Αντριά, ο άνθρωπος που άλλαξε για πάντα τη γαστρονομία με τη μοριακή κουζίνα, έχει εντελώς διαφορετική αδυναμία: «Λατρεύει το ψωμί με ντομάτα και jamón ibérico (αλλαντικό) κάτι τόσο βασικό, αλλά και τόσο τέλειο», λέει ο Mateu.
Η απλότητα, όπως φαίνεται, είναι το κοινό μυστικό των μεγαλύτερων μαγείρων του κόσμου.
Μετά από 12 ώρες στην κουζίνα ίσως μετράει η απλότητα και όχι η πολυπλοκότητα
Όπως εξηγεί ο TikToker, μετά από δώδεκα ώρες συνεχούς μαγειρέματος, αυτό που εκτιμούν περισσότερο οι σεφ δεν είναι η πολυπλοκότητα, αλλά η ηρεμία και το φαγητό της παρέας: «Το μόνο που θέλεις είναι κάτι απλό, μια ομελέτα, λίγη πάστα ή λίγο ρύζι. Και φυσικά, να το μοιραστείς με τους δικούς σου ανθρώπους».
