Προειδοποίηση Μαρουσάκη: «Έντονο και ταυτόχρονα επικίνδυνο κύμα κακοκαιρίας, τοπικά μεγάλος όγκος νερού» (vid)
Μια κακοκαιρία είναι προ των πυλών σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η οποία θα φέρει πτώση θερμοκρασίας, βροχές και χιόνια στα ορεινά.
Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, ανέφερε πως: «Aναμένουμε να σχηματιστεί μία κακοκαιρία, ένα βαρομετρικό χαμηλό προς τον κόλπο της Γένοβας, δηλαδή προς τα βορειοδυτικότερα τμήματα της Ιταλίας. Σήμερα θα απασχολήσει την Ιταλία και αύριο θα αρχίσει να μετατοπίζεται αυτό το βαρομετρικό χαμηλό λίγο πιο ανατολικά για να απασχολήσει και τη χώρα μας, δίνοντας αρκετές βροχές, μεγάλο όγκο νερού».
«Πρέπει να δείξουμε προσοχή γιατί αυτό το κύμα μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα» ανέφερε για το κύμα που είπε πως θα κρατήσει μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν και θα αρχίσει να εξασθενεί.
Πού θα ρίξει τον μεγαλύτερο όγκο νερού
«Οι περιοχές που εμφανίζουν υψηλές πιθανότητες να έρθουν αντιμέτωπες έστω και σε τοπικό επίπεδο με έντονα – επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα είναι τα δυτικά – κεντρικά – βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα, όπως επίσης και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Ο όγκος νερού που αναμένουμε να πέσει σε αυτές τις περιοχές είναι κοντά στα 50-70 χιλιοστά μέσα σε ένα 24ωρο» τόνισε ο μετεωρολόγος του Open.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:
- «Δεν σκοτώνουν οι σεισμοί ανθρώπους»: Γνωστός σεισμολόγος κατηγορεί τους αρχιτέκτονες για τους θανάτους
- Ανατροπή στον καιρό: «Μαλακώνει» το σενάριο για καύσωνα διαρκείας – Η νέα πρόγνωση Κολυδά
- «Επισκευάσιμο; Αυτό;»: Η οργή της γυναίκας στη Σαλαμίνα που είδε τους μηχανικούς να σημαδεύουν κίτρινο το σπίτι της (vid)