Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τον «πολικό αεροχείμαρρο»: «Βουτιά» της θερμοκρασίας, χιόνια στα βουνά και βροχές (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τον «πολικό αεροχείμαρρο»: «Βουτιά» της θερμοκρασίας, χιόνια στα βουνά και βροχές (vid)
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους πολικός αεροχείμαρρος αναμένεται να εκτοπίσει τη σκόνη και να προκαλέσει πτώση της θερμοκρασίας κατά 10 βαθμούς.

Ραγδαία αλλαγή του καιρού αναμένεται τις επόμενες ημέρες καθώς θα επηρεαστεί από έναν πολικό αεροχείμαρρο, η οποία αν και δεν θα διαρκέσει πολύ, ωστόσο η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση δέκα βαθμών, ενώ αναμένονται χιόνια στα βουνά.

Ο μετεωρολόγος του MEGA, Γιάννης Καλλιάνος, ανέφερε ότι ο καιρός τις επόμενες ώρες θα παρουσιάσει αλλαγή με κύριο χαρακτηριστικό τις βροχές και τις καταιγίδες αλλά και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο θα πέσει αρκετό νερό ωστόσο όχι τόσο ώστε να δημιουργήσει προβλήματα. Η θερμοκρασία ωστόσο έχει κατακόρυφη πτώση η οποία θα είναι ελάχιστα κάτω από τα φυσιολογικά, για την εποχή επίπεδα.

Το κύμα αυτό θα φέρει αρκετές βροχές με μεγάλο όγκο νερού ιδιαίτερα προς τα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια της χώρας.

«Παρότι δεν θα είναι ακραία τα φαινόμενα, καλό είναι να είμαστε προσεκτικοί ειδικά στα δυτικά και τα βόρεια» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς, ο οποίος κάνει λόγο για δύο καιρικές διαταραχές.

Όπως τονίζει, η πρώτη διαταραχή ήταν από Τετάρτη προς Πέμπτη και η δεύτερη θα είναι από Παρασκευή προς Σάββατο. «Παρότι ο δείκτης βροχοπτώσεων EFI (Extreme Forecast Index) δεν λαμβάνει ιδιαίτερα αυξημένες τιμές, χρειάζεται σχετική προσοχή στις περιοχές όπου οι αποχρώσεις του πορτοκαλί χρώματος είναι πιο έντονες», αναφέρει.

Για «επικίνδυνη κακοκαιρία προ των πυλών» έκανε λόγο και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

«Με την αφρικανική σκόνη να κυριαρχεί θα κυλήσει και η σημερινή ημέρα ενώ ένα σύντομο αλλά έντονο κύμα κακοκαιρίας αναμένουμε μέσα στην Παρασκευή και το Σάββατο με μεγάλο όγκο νερού, δυνατούς ανέμους και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας», αναφέρει σε ανάρτησή του.