«Βόμβα» από Ανώτατο Ουκρανό αξιωματούχο: «Δεν αποκλείεται ο Μητσοτάκης ή ο Ζελένσκι να ήταν στόχοι της επίθεσης στην Οδησσό» (vid)

«Βόμβα» από Ανώτατο Ουκρανό αξιωματούχο: «Δεν αποκλείεται ο Μητσοτάκης ή ο Ζελένσκι να ήταν στόχοι της επίθεσης στην Οδησσό» (vid)
«Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο το χθεσινό πυραυλικό χτύπημα να είχε στόχο τις αποστολές του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ή του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη», δήλωσε σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας.

Ανώτατος Ουκρανός Αξιωματούχος δήλωσε σήμερα ότι «δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο ο ρωσικός πύραυλος να είχε στοχεύσει εσκεμμένα τις αντιπροσωπείες του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του επισκέπτη πρωθυπουργού της Ελλάδας όταν επισκέφτηκαν το λιμάνι της Οδησσού».

Σύμφωνα με το reuters.com, ο πύραυλος χτύπησε το λιμάνι της πόλης της Μαύρης Θάλασσας την Τετάρτη, μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από τον Ζελένσκι και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ήταν πραγματικά λιγότερο από 500 μέτρα από εμάς. Τι ήταν αυτό;…Δεν μπορεί να αποκλείσεις ότι κατευθυνόταν στην αποστολή του προέδρου μου ή την αποστολή ενός ξένου φιλοξενούμενου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιχόρ Ζόβκβα, υψηλόβαθμος διπλωματικός σύμβουλος, σε συνέντευξη στο CNN Live.

Ο ίδιος δήλωσε ότι ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από την Κριμαία, η οποία προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014. «Χρειάστηκαν λιγότερο από τρία λεπτά για να φθάσει ο πύραυλος στον στόχο, στο σημείο του λιμανιού της Οδησσού», δήλωσε ο Ζόβκβα.

«Εάν είχαμε επαρκή μέσα αντιαεροπορικής άμυνας, αυτός ο βαλλιστικός πύραυλος θα μπορούσε να είχε αναχαιτιστεί», σημείωσε.