Το «Salty Bone» του Βασίλη Ακρίβου σερβίρει και φέτος τα πιο ευφάνταστα θαλασσινά της Σαντορίνης

Newsroom
Το «Salty Bone» του Βασίλη Ακρίβου σερβίρει και φέτος τα πιο ευφάνταστα θαλασσινά της Σαντορίνης
To εγχείρημα του γνωστού σεφ μετακόμισε σε νέα διεύθυνση στην παραλία της Βλυχάδας και τα πιάτα του έχουν ήδη γίνει ανάρπαστα.

Ο Βασίλης Ακρίβος είναι ένας άνθρωπος που δεν κάθεται φρόνιμα. Ταξιδεύει συνεχώς, έχει φρέσκιες ιδέες, πειραματίζεται με γεύσεις και δεν σταματά ποτέ να δημιουργεί. Αυτή η «τρέλα» του για κάτι νέο έφερε στη ζωή του πριν δύο χρόνια το Salty Bone, ένα εστιατόριο σε μία από τις πιο διάσημες παραλίες της Σαντορίνης, τη Βλυχάδα, το οποίο σερβίρει μοντέρνα θαλασσινή κουζίνα, καλύπτοντας το χάσμα που είχε δημιουργηθεί ανάμεσα στις παραδοσιακές ταβέρνες και τα φουτουριστικά εστιατόρια.

....

Μετά από μια άκρως επιτυχημένη χρονιά στην Αθήνα με το «Ψάριστον», το «Γίδι» και το «Αιόλου 68», ο έμπειρος σεφ έκανε απόβαση στο νησί των Κυκλάδων, προκειμένου να μάθει σε Έλληνες και ξένους τουρίστες τι σημαίνει δημιουργική θαλασσινή κουζίνα. Βέβαια, φέτος το Salty Bone θα το βρείτε σε νέα διεύθυνση, λίγα μέτρα πιο κάτω, στον φιλόξενο χώρο του ξενοδοχείου Notos Therme and Spa.

Εκεί έχει μεταφέρει ο Βασίλης Ακρίβος το «ηφαίστειο» γεύσης του, το οποίο τροφοδοτεί καθημερινά με φρέσκα χταπόδια, στρείδια, λαβράκια, καραβίδες, αλλά και πεντανόστιμα ντόπια προϊόντα.

....

Το μενού του εστιατορίου δεν έχει αλλάξει. Έτσι, ξεχωρίζουν και φέτος οι φρέσκες ανιχστές καραβίδες με βούτυρο και λεμόνι, ένα από τα best seller του εστιατορίου, τα νουντλς με χέλι και λιαστή ντομάτα, καθώς και την εξαιρετική και πεντανόστιμη μακαρονάδα θαλασσινών.

Για τους πιο απαιτητικούς στο Salty Bone υπάρχει και πληθώρα επιλογών σε ωμά, όπως όστρακα, καραβίδες σασίμι, τάκος με τόνο, σεβίτσε, για να βιώσουν τη γεύση της θάλασσας στον μέγιστο βαθμό.

....

Η επίσκεψη στο «Salty Bone», στο ξενοδοχείο Notos Therme and Spa στην παραλία της Βλυχάδας, μπορεί να συνδυαστεί με επίσκεψη και στο μουσείο της τομάτας το οποίο βρίσκεται στην περιοχή, χάρη στα 9 εργοστάσια ντομάτας που λειτουργούσαν στα μέσα του προηγούμενου αιώνα στη Σαντορίνη.

Salty Bone, Βλυχάδα (εντός ξενοδοχείου Notos Therme And Spa), Σαντορίνη, Τηλέφωνο: 22860 27540