10 πράγματα που έμαθε η κουζίνα στον Βασίλη Ακρίβο για τη ζωή

Newsroom
10 πράγματα που έμαθε η κουζίνα στον Βασίλη Ακρίβο για τη ζωή
«Ένας καλός μάγειρας πρέπει να είναι και προπονητής στην κουζίνα» σύμφωνα με τον Βασίλη Ακρίβο, ιδιοκτήτη μεταξύ άλλων, των «Ψάριστον», «Γίδι» και «Αιόλου 68».

Για τον Βασίλη Ακρίβο τίποτα δεν ήταν εύκολο. Από μικρή ηλικία αναγκάστηκε να δουλέψει μέσα, αλλά και έξω από την κουζίνα, προκειμένου να επιβιώσει. Η αγάπη του για τη μαγειρική όμως τον έκανε να εξελιχθεί κι έτσι πριν από 22 χρόνια άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο, το «Ψάριστον», το οποίο έχει μετατατραπεί σε «ναός» για τους λάτρεις της ψαροφαγίας.

Στη συνέχεια ακολούθησε το «Αιόλου 68» στο κέντρο της Αθήνας, όπου επικεντρώθηκε ξανά στα θαλασσινά, αλλά και το «Γίδι» στη Μεταμόρφωση, μια μοντέρνα χασαποταβέρνα με μια cult προσέγγιση της κρεοφαγίας. Το φετινό καλοκαίρι ο Βασίλης Ακρίβος βρισκόταν στη Σαντορίνη, όπου έφερε στην καρδιά των Κυκλάδων το «Salty Bone», συνδυάζοντας τις γεύσεις του με το ηφαιστιακό τοπίο.

...

Εμείς τον πετύχαμε κατά την επιστροφή του στην Αθήνα. Συναντηθήκαμε στο «Αιόλου 68», όπου μας μίλησε για τη καριέρα του, αλλά και τα μαθήματα που έχει πάρει μέχρι σήμερα.

Βίντεο/ Φωτογραφίες: Παύλος Σφενδυλάκης, Δώρα Δημητρίου