DualSense Edge: Η Sony μπαίνει στην αγορά των Pro Controllers

Παύλος Παπαπαύλου
DualSense Edge: Η Sony μπαίνει στην αγορά των Pro Controllers
Ήρθε η ώρα να κάνετε δικό σας το πρώτο «επαγγελματικό» χειριστήριο της Sony.

H Sony αποκάλυψε πως θα μπει στο χώρο των «επαγγελματικών» χειριστηρίων πριν από μερικούς μήνες με το DualSense Edge. Για όσους δεν έχουν διαβάσει τις εντυπώσεις μας από το πρώτο hands on που κάναμε στα γραφεία της Sony πριν από μερικές εβδομάδες, πρόκειται για μια εμπλουτισμένη έκδοση του DualSense που έρχεται με έξτρα λειτουργίες, μοχλούς και τμήματα που αντικαθίστανται. Απευθύνεται κυρίως σε παίκτες που παίζουν ανταγωνιστικά games και κατεβαίνουν σε τουρνουά ή και σε αυτούς που μπορούν να διαθέσουν κάποια παραπάνω χρήματα για περισσότερες επιλογές στον έλεγχο των games τους.

Στο πακέτο αγοράς βρίσκεται το ίδιο το χειριστήριο και ανταλλακτικά για τα R3 και L3, αλλά και ειδικά paddles που συνδέονται στο πίσω μέρος του κυρίως σώματος. Ακόμη, θα βρείτε ένα καλώδιο μεγάλου μήκους για τη φόρτιση και τη σύνδεση με το PS5, αλλά και ένα ειδικό περιφερειακό-ασφάλεια που το «κλειδώνει» στη θύρα USB-C στο επάνω μέρος του DualSende Edge. Όλα αυτά, μαζί με μια θήκη μεταφοράς που έχει ειδικό κενό στο πίσω μέρος της για να φορτίζετε το χειριστήριο ακόμη και όταν βρίσκεται μέσα της.

Το DualSense Edge ζυγίζει περί τα 320 γραμμάρια (40 πάνω από το DualSense) και εξωτερικά δεν διαφέρει ιδιαίτερα από το απλό χειριστήριο. Το trackpad του είναι μαύρο και φέρει και μαύρο ματ πλαστικό γύρω από τους δύο αναλογικούς μοχλούς. Κάτω από τους μοχλούς υπάρχουν δύο έξτρα πλήκτρα που επιτρέπουν την αυτόματη αλλαγή προφίλ και την άμεση αλλαγή στην ένταση του ήχου για το chat, κάτι που θα σας γλιτώσει χρόνο από τη μετάβαση στο μενού.

Η αντικατάσταση των επιμέρους τμημάτων δεν χρειάζεται εργαλείο και αυτό μετράει στα συν. Στο κουτί θα βρείτε parts για το πάνω μέρος των αναλογικών μοχλών (που αλλάζουν ουσιαστικά το πως «κάθεται» το χέρι σας πάνω τους), αλλά και τα ειδικά paddles και joysticks που μπαίνουν σε ειδικές υποδοχές στο πίσω μέρος και προσφέρονται για ορισμό έξτρα λειτουργιών και εντολών στις οποίες μπορείτε να έχετε άμεση πρόσβαση.

Όλα αυτά ρυθμίζονται μέσα από το μενού της κονσόλας, όπου και μπορείτε να φτιάξετε εντολές που τοποθετούνται στα πλήκτρα, αλλά και να ορίσετε τα όρια στο πάτημα μιας σκανδάλης, αλλά και την αντίστασή της. Κάτι που έχει επίσης ενδιαφέρον είναι ότι για τις σκανδάλες στο πίσω μέρος, υπάρχουν και ειδικοί διακόπτες που ορίζουν το τέλος στο κάθε πάτημα. Κάπως έτσι μπορείτε να καθορίσετε καλύτερα το «βάθος» του πατήματος και να το προσαρμόσετε καλύτερα σε παιχνίδια αγώνων ή βολών.

Συνολικά, το DualSense Edge είναι σαφώς ανώτερο από το DualSense, κοστίζει σαφώς πολύ περισσότερα χρήματα, αλλά απευθύνεται και σε ένα εντελώς διαφορετικό και πιο απαιτητικό κοινό. Μοναδικό ατόπημα που θα μπορούσε να πει κανείς πως έκανε η Sony είναι στο θέμα της μπαταρίας που κρατάει λιγότερο από του απλού χειριστηρίου και ίσως αναγκαστείτε να διατηρήσετε παραπάνω από το επιθυμητό το καλώδιο σύνδεσης/φόρτισης πάνω στο γραφείο/τραπέζι σας.