Νέα καταγγελία από 19χρονο εναντίον του πατέρα Αντώνιου: «Έβαζε το χέρι του μέσα στο μαγιό μου» (vid)

Newsroom
Νέα καταγγελία από 19χρονο εναντίον του πατέρα Αντώνιου: «Έβαζε το χέρι του μέσα στο μαγιό μου» (vid)
Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, καθώς στο στόχαστρο βρίσκεται ο ίδιος ο πατήρ Αντώνιος σύμφωνα με κατάθεση 19χρονου η οποία δημοσιεύεται στο «Πρώτο Θέμα».

Δεν σταματάνε να βλέπουν το φως της δημοσιότητας οι καταγγελίες για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων, ξυλοδαρμούς αλλά και μαύρη εργασία σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου». Μάλιστα, εκτιμάται πως στα χέρια της Δικαιοσύνης βρίσκονται ήδη δέκα καταθέσεις, που ενοχοποιούν τον πατέρα Αντώνιο, την «ψυχή» της Κιβωτού του Κόσμου.

Παράλληλα, πέντε δομές βρίσκονται υπό έρευνα, με τις πρόσφατες μαρτυρίες για τους χώρους φιλοξενίας του Βόλου και των Ιωαννίνων να σκιαγραφούν βασανιστικές στιγμές για τους φιλοξενούμενους.

Η εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ της Κυριακής» δημοσιεύει μια από αυτές και συγκεκριμένα μια επτασέλιδη κατάθεση 19χρονου ο οποίος φιλοξενούνταν παλαιότερα στην «Κιβωτό».

Η μαρτυρία του 19χρονου

Ο 19χρονος σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», είπε για τον πατέρα Αντώνιο ότι: «Στη θάλασσα έβαζε το χέρι του μέσα στο μαγιό μου».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε άλλα περιστατικά κακοποίησης στις δομές: «Για έναν μήνα είχαν 4 παιδιά κλειδωμένα σε δωμάτια και τα χτυπούσαν κάθε μέρα και ενώπιον του πατέρα Αντώνιου, για να μάθουν κάποια πράγματα. Ότι δηλαδή παίζαμε στοίχημα στον ΟΠΑΠ, καπνίσαμε και κάναμε κοπάνες. Αυτά μου τα είπε ένα από τα παιδιά και μου είπε ότι τους έκαναν μπλε στο πρόσωπο από το ξύλο».

Ο νεαρός υποστήριξε ότι το καλοκαίρι του 2021 είχε πέσει στη Χίο θύμα ασελγών πράξεων από τον ιερέα, ενώ ανέφερε ότι το σκηνικό το είδε και άλλος ένας φιλοξενούμενος. Κατά το δημοσίευμα, οι αξιωματικοί της Αστυνομίας εντόπισαν τον νεαρό που επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του πρώτου.

Στην κατάθεση του 19χρονου αναφέρονται και άλλα περιστατικά απρεπών πράξεων του ιερέα προς το νεαρό, όπως το θώπευμα, το οποίο κατέληξε να γίνεται πολλές φορές ημερησίως, όπως αναφέρει η εφημερίδα.