«Κιβωτός του Κόσμου»: Νέα καταγγελία για ξυλοδαρμούς στις δομές Βόλου και Ιωαννίνων (vid)

Newsroom
«Κιβωτός του Κόσμου»: Νέα καταγγελία για ξυλοδαρμούς στις δομές Βόλου και Ιωαννίνων (vid)
Στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας Ανηλίκων βρίσκονται συνολικά τρεις υποθέσεις ασέλγειας και τέσσερις καταγγελίες ξυλοδαρμού, ενώ νέα μαρτυρία έρχεται στο φως μέσω της ΕΡΤ.

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμούς παιδιών.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, στο στόχαστρο της Εισαγγελίας Ανηλίκων βρίσκονται συνολικά τρεις υποθέσεις ασέλγειας και τέσσερις καταγγελίες ξυλοδαρμού.

Εν τω μεταξύ, ακόμη ένας ενήλικας που φιλοξενούνταν παλαιότερα στην «Κιβωτό» μίλησε στην ΕΡΤ για την κατάσταση στις δομές του ιδρύματος. Με αφορμή κλοπή που είχε καταγγείλει εργαζόμενος της δομής το παιδί που θεωρήθηκε ύποπτο φέρεται να έζησε μαρτύριο.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο 18χρονος πρώην φιλοξενούμενος της Κιβωτού στην Πωγωνιανή των Ιωαννίνων το στέλεχος της Κιβωτού που φέρεται να εμπλέκεται και στην υπόθεση των ξυλοδαρμών του Βόλου είναι ο ίδιος άνθρωπος που όταν ήταν 13 ετών για ασήμαντη αφορμή χειροδίκησε εις βάρος του. Τόνισε, μάλιστα, πως αυτό δεν ήταν το μόνο περιστατικό αλλά υπάρχουν και περισσότερα συμβάντα. «Μ' αυτό τον τρόπο προσπάθησε να τιμωρήσει και άλλα τρία παιδιά εναντίον των οποίων χειροδίκησε», είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο 18χρονος, ο οποίος δεν εμφανίστηκε με το πρόσωπό του στην κάμερα και μίλησε με αλλοιωμένη φωνή.

Επίσης, έχει κληθεί και ένας 15χρονος από τη δομή της Πωγωνιανής να καταθέσει στην Εισαγγελία, καθώς χθες επιδόθηκε το σχετικό έγγραφο της κλήσης από την αστυνομία. Ο 15χρονος φιλοξενούνταν επίσης στη δομή του Βόλου.