Το δίκαιο και το σωστό κέρδισε: Ρυμούλκησαν άρον-άρον το τεράστιο γιοτ του Τζεφ Μπέζος μετά τις απειλές των κατοίκων του Ρότερνταμ (vid)

Newsroom
Το δίκαιο και το σωστό κέρδισε: Ρυμούλκησαν άρον-άρον το τεράστιο γιοτ του Τζεφ Μπέζος μετά τις απειλές των κατοίκων του Ρότερνταμ (vid)
Το σούπερ γιοτ του Τζεφ Μπέζος, το οποίο κοστίζει 500 εκατομμύρια δολάρια, μισοτελειωμένο όπως είναι ρυμουλκήθηκε και πέρασε από τη γέφυρα De Hef για να ολοκληρωθεί σε άλλο ναυπηγείο.

Να που με τα λεφτά δεν κερδίζεις και δεν καταφέρνεις τα πάντα. Και μια γερή γεύση από αυτό πήρε ο δισεκατομμυριούχος Τζεφ Μπέζος. Ενδεχομένως να θυμάστε την ιστορία με το σούπερ ντούπερ γιοτ που κατασκεύαζε στα ναυπηγεία του Ρότερνταμ. Ένα θηρίο μήκους 127 μέτρων και 40 ύψος, το δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμο.

2

Η ναυπηγική εταιρεία κατάλαβε σε όλο αυτό που θα προέκυπτε ένα πρόβλημα. Δεν θα χωρούσε να περάσει από την ιστορική γέφυρα του Ρότερνταμ, ένα παγκόσμιο μνημείο, οπότε πρότειναν να αποκολλήσουν το πάνω μέρος της και να το προσθέσουν ξανά, όταν περνούσε το γιοτ. Τα έξοδα θα τα αναλάμβανε η ναυπηγική.

Δεν ήθελαν να ακούσουν κάτι άλλο οι κάτοικοι του Ρότερνταμ: Κάτω τα χέρια από τη γέφυρα. Ξεσηκώθηκαν, έγινε χαμός, οι αντιδράσεις ήταν σφόδρες και μετά από πολύμηνο αγώνα μπορούν να φωνάξουν «νενικήκαμεν».

2

Το σούπερ γιοτ του Μπέζος, το οποίο κοστίζει 500 εκατομμύρια δολάρια, μισοτελειωμένο όπως είναι ρυμουλκήθηκε και πέρασε από τη γέφυρα De Hef. Μεταφέρθηκε στο ναυπηγείο Oceanco στο Alblasserdam του Greenport, το οποίο βρίσκεται μόλις 24 μίλια μακριά στο Ρότερνταμ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Der Spiegel, για να ολοκληρωθεί εκεί.

2

Ο Ολλανδός λάτρης των γιοτ Hanco Bol ανέβασε ένα βίντεο στο κανάλι του στο YouTube που δείχνει το σούπερ γιοτ να ρυμουλκείται από το ένα μέρος στο άλλο.