Πέθανε ο «Βραζιλιάνος Hulk» που έκανε ενέσεις λαδιού για να δημιουργήσει εξωπραγματικά μπράτσα (vids)

Newsroom
Πέθανε ο «Βραζιλιάνος Hulk» που έκανε ενέσεις λαδιού για να δημιουργήσει εξωπραγματικά μπράτσα (vids)
Παρά τις προειδοποιήσεις που είχε λάβει από γιατρούς ο Βαλντίρ Σεγκάτο συνέχισε να κάνει τις επικίνδυνες ενέσεις.

Ο Βαλντίρ Σεγκάτο είχε γίνει γνωστός για τον ανορθόδοξο και πολύ επικίνδυνο δρόμο που είχε επιλέξει προκειμένου να αποκτήσει το σώμα που ήθελε. Ο Βραζιλιάνος bodybuilder και διάσημος TikToker με περισσότερους από 1,5 εκατομμύρια ακόλουθους που έκανε ενέσεις λαδιού για να δημιουργήσει δικέφαλους 60 εκατοστών, πέθανε σε ηλικία 55 ετών.

Για αρκετά χρόνια ο Σεγκάτο έκανε αυτές τις ενέσεις παρότι τον είχαν προειδοποιήσει ότι κινδυνεύει για εγκεφαλικό επεισόδιο και διάφορες λοιμώξεις. Εκτός από τους δικέφαλους, ήθελε να αυξήσει το στήθος και τους ραχιαίους του. Ο Βραζιλιάνος με καταγωγή από το Σάο Πάολο είχε βάλει στόχο να γίνει σαν τον Αρνολντ Σβαρτζενέγκερ, ενώ θαύμαζε φανταστικούς χαρακτήρες όπως ο Hulk. Απολάμβανε που ήταν γνωστός στην περιοχή του ως «το τέρας».

Πριν από έξι χρόνια, οι γιατροί τον προειδοποίησαν ότι κινδύνευε με ακρωτηριασμό ή μόνιμη νευρική βλάβη και μυϊκή παραμόρφωση, εάν συνέχιζε να κάνει τις ενέσεις λαδιού. Όμως, ο Σεγκάτο απολάμβανε τη δημοσιότητα που είχε πάρει και ήθελε να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη.

Σε μια συνέντευξή του το 2016 είχε πει: «Με φωνάζουν συνέχεια Hulk, Schwarzenegger και He-Man και αυτό μου αρέσει. Έχω διπλασιάσει τους δικέφαλους μυς μου αλλά εξακολουθώ να θέλω να τους κάνω μεγαλύτερους». Δημοσίευε συχνά φωτογραφίες του στα social media και απολάμβανε την δημοφιλία του. Ωστόσο, λίγες μέρες πριν τον θάνατό του ζούσε απομονωμένος.

Όπως έγινε γνωστό από το περιβάλλον του, ο Σεγκάτο ξύπνησε ένα πρωί με δύσπνοια και ζήτησε βοήθεια. Τον μετέφερε ένας γείτονάς του στο νοσοκομείο και εκεί διαπιστώθηκε ότι έπαθε καρδιακή προσβολή.

Σε νεαρή ηλικία ο Σεγκάτο είχε μπλέξει με τα ναρκωτικά. Όταν τα έκοψε, ξεκίνησε το γυμναστήριο, αλλά ήθελε πιο ακραία αποτελέσματα από αυτά που του πρόσφερε η άσκηση. Κάποιος του έδωσε συνθόλη στο γυμναστήριο και σύντομα εθίστηκε σε αυτή την ουσία που ενισχύει τους μυς.

Σύμφωνα με το Europe PubMed Central: «Οι παρενέργειες της συνθόλης είναι πολλαπλές και μπορούν επίσης να προκαλέσουν βλάβη στα νεύρα, πνευμονική εμβολή, απόφραξη της πνευμονικής αρτηρίας, έμφραγμα του μυοκαρδίου, εγκεφαλικό επεισόδιο και μολυσματικές επιπλοκές».

Οι ενέσεις που έκανε ο Σεγκάτο αποτελούνται από 85% λάδι (συνήθως σησαμέλαιο), 7,5% λιδοκαΐνη, ένα παυσίπονο και 7,5% αλκοόλ, που χρησιμοποιείται για την αποστείρωση του παρασκευάσματος.