Μυστήριο στη Χιλή με μαύρη τρύπα που άνοιξε ξαφνικά στο έδαφος (vid)

Newsroom
Μυστήριο στη Χιλή με μαύρη τρύπα που άνοιξε ξαφνικά στο έδαφος (vid)
Τα μέσα ενημέρωσης της Χιλής έδειξαν εναέριες εικόνες της τρύπας.

Έρευνες έχουν ξεκινήσει στη Χιλή για μια μυστηριώδη τρύπα διαμέτρου περίπου 25 μέτρων που εμφανίστηκε το Σαββατοκύριακο σε μια περιοχή με ορυχεία στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Τα μέσα ενημέρωσης της χώρας έδειξαν εναέριες εικόνες της τρύπας σε μια τοποθεσία που υπάρχει ορυχείο χαλκού της Καναδικής Λούντιν Μίνινγκ (LUN.TO), περίπου 665 χιλιόμετρα (413 μίλια) βόρεια της πρωτεύουσας Σαντιάγο.

Η Εθνική Υπηρεσία Γεωλογίας και Μεταλλείων ενημερώθηκε για την τρύπα το Σάββατο και έστειλε εξειδικευμένο προσωπικό στην περιοχή, δήλωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας Ντέιβιντ Μοντενέγκρο σε δήλωση. «Υπάρχει μια σημαντική απόσταση, περίπου 200 μέτρα, μέχρι τον πυθμένα», είπε το Μοντενέγκο. «Δεν έχουμε εντοπίσει κανένα υλικό εκεί κάτω, αλλά έχουμε διαπιτώση την ύπαρξη μεγάλης ποσότητας νερού».

Η Εθνική Υπηρεσία Γεωλογίας και Μεταλλείων ανέφερε πως σφραγίστηκαν περιοχές της εισόδου στο εργοτάξιο του ορυχείου Alcaparrosa, που βρίσκεται κοντά στην τρύπα.

Σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα το απόγευμα της Δευτέρας (2/8), η Lundin Mining είπε από την τρύπα δεν προκλήθηκε κάποιο πρόβλημα η τυχόν τραυματισμός εεργαζόμενου ή μέλου της κοινότητας. «Το πλησιέστερο σπίτι απέχει περισσότερο από 600 μέτρα ενώ οποιαδήποτε κατοικημένη περιοχή ή δημόσια υπηρεσία απέχει σχεδόν ένα χιλιόμετρο από την πληγείσα ζώνη», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η Lundin Mining κατέχει το 80% της ιδιοκτησίας και το υπόλοιπο ανήκει στην ιαπωνική Sumitomo Corporation.