Φωτιά στην Πεντέλη: Εφιάλτης δίχως τέλος! (vids)

Newsroom
Φωτιά στην Πεντέλη: Εφιάλτης δίχως τέλος! (vids)
Στο ίδιο φρικτό έργο θεατές για ακόμη ένα καλοκαίρι! Η Πεντέλη καίγεται, κατοικίες παραδόθηκαν στις φλόγες, οικισμοί εκκενώνονται και οι πυροσβέστες με κάθε τρόπο κάνουν όλη μέρα και όλη νύχτα ηρωικές προσπάθειες κατάσβεσης. Το Gazzetta καταγράφει την... επιστροφή του πύρινου εφιάλτη.

Μια φωτιά που το απόγευμα της Τρίτης ξεκίνησε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή του Νταού Πεντέλης έχει εξελιχθεί για άλλη μια φορά σε ένα... αχόρταγο τέρας με πολλά μέτωπα που κατακαίει τα πάντα στο πέρασμά του, έχοντας ως... αρωγό τον άνεμο που δεν σταματάει να συνεισφέρει το καταστροφικό έργο!

Με κάθε τρόπο οι πυροσβέστες, από αέρος όλο το απόγευμα (αεροπλάνα και ελικόπτερα) και από εδάφους με το που έπεσε ο ήλιος, δυνάμεις του στρατού, αλλά και εκατοντάδες εθελοντές με υδροφόρες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την φωτιά σε έναν αγώνα άνισο, ενώ η αστυνομία είχε διακόψει την κυκλοφορία προκειμένου να διευκολύνει το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας!

Από το απόγευμα η Πολιτική Προστασία με τα γνωστά sms του 112 καλούσε τους κατοίκους της Πεντέλης, του Ντράφι, της Νέας Πεντέλης, της Ανθούσας, του Γέρακα και άλλων περιοχών να είναι σε επιφυλακή, ενώ εν συνεχεία με τον ίδιο τρόπο υπάρχει εντολή για εκκένωση των κατοικιών!

Κυρίως οι ηλικιωμένοι απομακρύνθηκαν από την πρώτη στιγμή και με την επέμβαση της αστυνομίας όπου χρειάστηκε, ενώ και το Νοσοκομείο Παίδων εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους.

Παράλληλα έγινε σε όλες τις περιοχές γύρω από την Πεντέλη, ακόμη και τις πιο μακρινές, σύσταση για κλειστές πόρτες και παράθυρα προκειμένου να μην δημιουργηθούν αναπνευστικά προβλήματα από τους πυκνούς καπνούς.

Κάποιοι πολίτες αρνούνταν να εγκαταλείψουν εστίες και περιουσίες και προσπαθούσαν με οποιονδήποτε τρόπο να σώσουν τα σπίτια τους, ενώ οι σκηνές χάους κυριαρχούσαν μέσα στο σκοτάδι!