Φωτιά στην Πεντέλη: Μήνυμα 112 για εκκένωση της Ανθούσας, «κατευθυνθείτε προς τον Γέρακα» (vid)

Newsroom
Φωτιά στην Πεντέλη: Μήνυμα 112 για εκκένωση της Ανθούσας, «κατευθυνθείτε προς τον Γέρακα» (vid)
Μήνυμα εστάλη στους κατοίκους της Ανθούσας να εκκενώσουν την περιοχή προς τον Γέρακα λόγω της μεγάλης φωτιάς που καίει στην Πεντέλη.

Η πυρκαγιά που ξεκίνησε στην Πεντέλη, είναι ανεξέλεγκτη καίει σε δύο μέτωπα, το ένα κινείται προς το βουνό και το δεύτερο – το πιο δύσκολο- κινείται νότια προς Ντράφι.

Οι φλόγες έχουν μπει στα πρώτα σπίτια, με πληροφορίες να αναφέρουν πως τέσσερα σπίτια έχουν καεί, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Open.

Το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους σε: Πεντέλη, Ντράφι, Νέα Πεντέλη, Νταού Πεντέλης, Καλλιτεχνούπολη και Διώνη να είναι σε ετοιμότητα για τη φωτιά.

Στη συνέχεια δόθηκε εντολή εκκένωσης από το Ντράφι προς Παλλήνη και της Ανθούσας προς Γέρακα.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε προς Ανθούσα εκκενώστε τώρα προς Γέρακα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Εκκενώθηκε το Αστεροσκοπείο

Ο πυρομετεωρολόγος κ. Θεόδωρος Γιάνναρος ενημέρωσε με ανάρτησή του στο Facebook ότι η δασική πυρκαγιά στην Πεντέλη έχει λάβει άσχημες διαστάσεις και πως οι εργαζόμενοι αποχωρούν από τις εγκαταστάσεις στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Η δασική πυρκαγιά στην Πεντέλη έχει λάβει άσχημες διαστάσεις. Αποχωρούμε από τις εγκαταστάσεις μας στο ΕΑΑ, αλλά θα συνεχίσουμε να επιτηρούμε τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες και να ενημερώνουμε για ότι νεότερο προκύψει. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών. Παραμείνετε ενημερωμένοι. Παραμείνετε σε επαγρύπνηση, έγραψε χαρακτηριστικά ο ίδιος.