Ο αρχηγός των Hells Angels είχε κλωτσήσει μία γυναίκα topless σε συναυλία των Rolling Stones και είχε βγάλει όπλο στον Κιθ Ρίτσαρντς

Newsroom
Ο αρχηγός των Hells Angels είχε κλωτσήσει μία γυναίκα topless σε συναυλία των Rolling Stones και είχε βγάλει όπλο στον Κιθ Ρίτσαρντς
Ο Sonny Barger, ο αρχηγός των διαβόητων μηχανόβιων Hells Angels, είχε μια περίεργη συνεργασία με τους Rolling Stones που κατέληξε με μπόλικο αίμα.

Οι ιστορίες του αρχηγού των Hells Angels Sonny Barger πολλές. Από μικρός άλλωστε ήταν μέσα στην παρανομία. Τον έδιωχναν από τα σχολεία, είχε μπλέξει με τα ναρκωτικά, είχε φτάσει να πλαστογραφήσει τα χαρτιά του για τον στρατό. Και ευτυχώς που τον έπιασαν, γιατί θα είχε πάει να πολεμήσει στο Βιετνάμ.

Μετά τον θάνατό του, σε ηλικία 83 ετών, βγαίνουν ιστορίες για το αρχηγό της θρυλικής συμμορίας μηχανόβιων που έχουμε δει ακόμα και σε ταινίες. Μία εξ αυτών έλαβε χώρα στο Altamont, όταν οι Hell’s Angels είχαν μια «συνεργασία» με τους Rolling Stones.

Τότε ο Μικ Τζάγκερ ήθελε για τη συναυλία του ένα «σκοτεινό και τρομακτικό περιβάλλον» για να παίξουν το Sympathy For The Devil. Έτσι προσέλαβαν τους Hells Angels, τη διαβόητη συμμορία, βάζοντάς τους να φρουρούν τη σκηνή, βγάζοντας μια εικόνα υποχθόνια.

2

Η πληρωμή τους ήταν… σε μπύρες και φυσικά μέθυσαν και έγιναν επιθετικοί. Γρήγορα ξέσπασαν καβγάδες και οι μηχανόβιοι άρχισαν να επιτίθενται στους θαμώνες, ενώ χτύπησαν και τον τραγουδιστή των «Jefferson Airplane», Marty Balin.

«Ο Μικ (Τζάγκερ) και ο εγωισμός του συγκροτήματος, ήθελαν ένα πλήθος ταραγμένο και φρενήρη», είχε γράψει στην αυτοβιογραφία του ο Sonny Barger: «Δεν μπορούσα να φανταστώ τους Hells Angels να παίζουν το ρόλο των σωματοφυλάκων για ένα σωρό πριμαντόνες με μαρμάρινο στόμα».

Όταν εμφανίστηκαν στη σκηνή οι Rolling Stones, μία θαυμάστρια γυμνόστηθη, ήταν σε παραλήρημα. Παρά τις προσπάθειες των Hells Angels, η γυναίκα κατάφερε να ανέβει πάνω στη σκηνή: «Ο Κιθ Ρίτσαρντς έσκυψε προς το μέρος μου και είπε: “Φίλε, είμαι σίγουρος ότι δεν χρειάζονται τρεις ή τέσσερις Hells Angels για να βγάλουν αυτό το πουλί από τη σκηνή».

2

Ο Barger, νιώθοντας ότι του είχε προσβάλει τον ανδρισμό και την τιμή, πήγε και κλώτσησε τη γυναίκα στο κεφάλι. Ο Κιθ Ρίτσαρντς αηδιασμένος είπε ότι το συγκρότημα σταματάει να παίζει. Ο Barger πήγε δίπλα του: «Κόλλησα το πιστόλι μου στο πλάι και του είπα να αρχίσει να παίζει την κιθάρα του αλλιώς ήταν νεκρός».

Το χειρότερο όμως έγινε μετά. Ένας 18χρονος προσπάθησε να ανέβει στη σκηνή, ακούστηκε ένας πυροβολισμός και ένα μέλος των Hells Angels τον μαχαίρωσε στον λαιμό και την πλάτη. Ο νεαρός πέθανε καθ΄ οδόν για το νοσοκομείο.

«Για να γίνεις πραγματικός άντρας», είπε ο Βarger «πρέπει να μπεις στο στρατό και μετά να περάσεις λίγο χρόνο στη φυλακή. Σου διδάσκει πειθαρχία και επιβίωση. Όταν αυτές οι πόρτες ανοίγουν και κλείνουν κάθε μέρα, καλύτερα να είσαι έτοιμος».

2

Ο Sonny Barger, απογοητευμένος από την οικογένεια, ήθελε να βασιστεί στη συντροφικότητα. Μιας ομάδας της οποίας τα μέλη θα πέθαιναν ο ένας για τον άλλον, αντί να προδίδουν ο ένας τον άλλον. Αναζήτησε φίλους που να συμμερίζονται την περιφρόνηση του για την κοινωνία. Έτσι ξεκίνησε η συμμορία των μηχανόβιων. Ο Don 'Boots' Reeves, πρότεινε το όνομα Hells Angels, που ήταν βγαλμένο από μια ταινία του 1930. Η συμμορία έγινε ξακουστή σε όλη την Καλιφόρνια και στη συνέχεια εξαπλώθηκε σε όλη την Αμερική.