Η σκληρότερη στρατιωτική «διαβολοβδομάδα» είναι στους US Navy Seals: Ξύπνημα με σφαίρες, πνιγμοί στη λάσπη (vid)

Newsroom
Η σκληρότερη στρατιωτική «διαβολοβδομάδα» είναι στους US Navy Seals: Ξύπνημα με σφαίρες, πνιγμοί στη λάσπη (vid)
Η βάναυση στρατιωτική εκπαίδευση κατά τη «διαβολοβδομάδα» ήρθε και πάλι στο προσκήνιο.

Η ιστορία της Ρετζίνα, που έχασε τον 24χρονο γιο της λίγες μέρες μετά αφού έβγαλε την «διαβολοβδομάδα» στο US Navy Seals, συγκίνησε αρκετούς, ενώ έφερε ξανά στο προσκήνιο τη βάναυση εκπαίδευση και τα πάνδεινα που περνάνε οι υποψήφιοι σε αυτές τις πεντέμιση μέρες.

Μιλάμε για ασκήσεις εξοντωτικές σε συνθήκες αφόρητης ζέστης ή κρύου, για καταδύσεις και δοκιμή αντοχής και ανάσας, αλλά και για λίγο ως καθόλου ύπνο και στιγμές ξεκούρασης. Γι αυτό τον λόγο λέγεται «εβδομάδα κόλασης».

Σύμφωνα με το NavySeals.com, η «βάναυσα επιχειρησιακή εκπαίδευση» είναι το «καθοριστικό γεγονός», που έχει σχεδιαστεί για να δοκιμάσει τη «σωματική αντοχή, την ψυχική αντοχή, τον πόνο και την αντοχή στο κρύο, την ομαδική εργασία, τη στάση και την ικανότητά σας να εκτελείτε ασκήσεις κάτω από υψηλό σωματικό και ψυχικό στρες και στέρηση ύπνου».

2

Οι εκπαιδευόμενοι λοιπόν βρίσκονται συνεχώς σε εγρήγορση. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρέξιμο, κολύμπι, κωπηλασία, κουβαλάνε βάρκες πάνω στα κεφάλια τους, sit-ups και push-ups, κύλιση στην άμμο, βουτάνε μέσα στη λάσπη, κωπηλασία.

Πολλές φορές κάθονται για ώρα εντελώς ακίνητοι, κάτι που μπορεί να εξίσου δύσκολο, ιδίως όταν στέκεσαι σε σχηματισμό στη βροχή, μέσα στη θάλασσα ή στον άνεμο. Πολλές φορές καλύπτονται με λάσπη, με μοναδικό σημείο άθικτο να είναι τα μάτια τους, ενώ η άμμος ξεφλουδίζει το δέρμα και το αλμυρό νερό κάνει τα κοψίματα να καίγονται.

2

Οι εκπαιδευόμενοι εκτελούν ασκήσεις που απαιτούν να σκέφτονται, να ηγούνται, να λαμβάνουν ορθές αποφάσεις υπό πίεση και να λειτουργούν όταν στερούνται ύπνου, πλησιάζουν σε υποθερμία, ακόμη κι αν έχουν παραισθήσεις. Πολλοί είναι τόσο κουρασμένοι που αποκοιμιούνται πάνω στο φαγητό τους, άλλοι κοιμούνται ενώ κωπηλατούν και πρέπει να τους βγάλουν από το νερό οι συμπαίκτες τους.

Πολλές φορές μάλιστα οι εκπαιδευτές τους ξυπνάνε με πυροβολισμούς και κάνουν εφόδους τη νύχτα, όπου τους πιάνουν απροετοίμαστους και τους βγάζουν έξω για ασκήσεις. Έρπινγκ με τις σφαίρες να πέφτουν από πάνω τους «βροχή».

Κι αν όλα αυτά είναι απλά θεωρία, δείτε το βίντεο του «The US Military» στο κανάλι τους στο YouTube, που απεικονίζει τι κάνουν οι εκπαιδευόμενοι στην διαβόητη «διαβολοβδομάδα».

Κατά μέσο όρο, περίπου 200 και 250 υποψήφιοι ολοκληρώνουν την εκπαίδευση και εισέρχονται στους Navy SEAL, ωστόσο σύμφωνα με το NBC News, έως και 17 υποψήφιοι έχουν χάσει τη ζωή τους σε εκπαιδευτικά ατυχήματα τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Τελευταίος χρονικά ήταν ο Kyle Mullen, για τον οποίο η μητέρα του Ρετζίνα κατήγγειλε πως ήταν «δολοφονία» και θέλει να δει τους εκπαιδευτές στη «φυλακή».

Ο 24χρονος ήταν καθισμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, έβηχε και έβγαζε αίμα, ενώ όπως κατήγγειλε η μητέρα του, δεν τον πρόσεχε ιατρικό προσωπικό, παρά το γεγονός ότι στην ιστοσελίδα των Navy Seals αναφέρεται ρητά, παρακολουθούνται οι εκπαιδευόμενοι από ιατρικό προσωπικό.