Διαδηλωτές-φοιτητές έβαψαν κόκκινο το συντριβάνι στην πλατεία Χημείου (vid)

Newsroom
Διαδηλωτές-φοιτητές έβαψαν κόκκινο το συντριβάνι στην πλατεία Χημείου (vid)
Έριξαν κόκκινη μπογιά μέσα στο συντριβάνι στην πλατεία Χημείου και έγραψαν συνθήματα υπέρ του συμφοιτητή τους που τραυματίστηκε στα πρόσφατα επεισόδια στο ΑΠΘ.

Κατά του νόμου 4777/21 και των διατάξεων για την εγκατάσταση των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων στα ΑΕΙ τάσσονται οι φοιτητές, που στους συλλόγους τους εκπροσωπούν την Πανσπουδαστική.

Παραχωρώντας συνέντευξη Τύπου μπροστά από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, ανακοίνωσαν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, ενώ πραγματοποίησαν κινητοποίηση στην Πλατεία Χημείου. Έριξαν μάλιστα κόκκινη μπογιά μέσα στο συντριβάνι στην πλατεία Χημείου και έγραψαν συνθήματα υπέρ του συμφοιτητή τους που τραυματίστηκε στα πρόσφατα επεισόδια στο ΑΠΘ, μέσα στο campus, με αποτέλεσμα όπως λέγεται να χάσει την ακοή του από το ένα του αυτί.

2

Οι φοιτητές έκαναν λόγο για περιστατικά ακραίας βίας και αστυνομοκρατίας στα Πανεπιστήμια, καταγγέλλοντας μεταξύ άλλων την παρουσία του «Αίαντα».

Ο Ηλίας Κανδύλης, αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα Ιατρικής και μέλος του Δ.Σ του ΕΣΔΕΠ, επισήμανε πως η πανεπιστημιακή κοινότητα βιώνει το τελευταίο εξάμηνο πρωτόγνωρες συνθήκες, στις οποίες «το ζωντανό πανεπιστημιακό κίνημα απαντάει με έναν πρωτόγνωρο τρόπο, με μία πρωτόγνωρη ενότητα», όπως αναφέρει το GR Times.