Ο φοιτητής που τραυματίστηκε στα επεισόδια του ΑΠΘ: «Με έραψαν σε χείλια και ούλα, μπορεί να χρειαστεί να βάλω εμφύτευμα» (vid)

Newsroom
Ο φοιτητής που τραυματίστηκε στα επεισόδια του ΑΠΘ: «Με έραψαν σε χείλια και ούλα, μπορεί να χρειαστεί να βάλω εμφύτευμα» (vid)
«Δεν αποκλείω να έχει γίνει η επίθεση και σε εμένα στοχευμένα», τόνισε μεταξύ άλλων ο φοιτητής.

Ο φοιτητής που τραυματίστηκε στα επεισόδια στο ΑΠΘ, μίλησε στην εκπομπή του Mega «Χαμογέλα και Πάλι» και περιέγραψε τις στιγμές έντασης μεταξύ των φοιτητών και των ΜΑΤ που είχαν ως αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό του.

Μάλιστα αναφέρθηκε στο περιστατικό από το οποίο χτύπησε, και στο τί συνέβη, ενώ τόνισε πως πονάει αρκετά μετά τον τραυματισμό του.

«Η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύομαι αρκετά να μιλήσω. Νοσηλεύομαι στο Παπανικολάου εδώ και τρεις μέρες. Την πρώτη μέρα που με χτύπησαν οι δυνάμεις καταστολής με πήρε ασθενοφόρο από το ΑΠΘ και με πήγε στο Ιπποκράτειο. Με έραψαν στα χείλια και στα ούλα απλά το Ιπποκράτειο δεν μπορούσε να καλύψει την περίθαλψη των δοντιών και έπρεπε να στείλει παραπεμπτικό για να πάω σε γναθοχειρουργό. Τώρα έχω κάτι σαν νάρθηκα στα δόντια και στα ούλα για να μου τα κρατάει γιατί πολλά από αυτά έχουν σπάσει. Ελπίζω να τα κρατήσω, μπορεί να χρειαστεί να βάλω κάποιο εμφύτευμα. Κοιτάμε αρκετά τα αυτιά έχει αρχίσει και σταθεροποιείται η κατάσταση, το ακουόγραμμα έδειξε καλά αποτελέσματα αλλά έχουμε δρόμο μπροστά μας», ανέφερε αρχικά ο άτυχος φοιτητής.

«Είχαμε κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων και ξεκινήσαμε από την Πρυτανεία για να καταλήξουμε στο Βιολογικό. Γίνονται κινητοποιήσεις στα πανεπιστήμια όχι για την βιβλιοθήκη στο Βιολογικό, αλλά γιατί οι φοιτητές δεν έχουν έναν χώρο να νιώσουν ελεύθεροι. Υπάρχουν παντού διμοιρίες των ΜΑΤ και πρέπει να περνάς ανάμεσά τους για να πας στη σχολή σου. Νομίζω η εκπαίδευση και η καταστολή είναι δύο πράγματα που δεν συγχέονται. Γι αυτόν τον λόγο κάνουμε κινητοποιήσεις. Οι φοιτητές το βάζουν σαν αίτημα εδώ και χρόνια την υποστελέχωση των πανεπιστημίων. Αυτή τη στιγμή το άσυλο έχει αρθεί για να εξυπηρετήσει άλλους σκοπούς... », πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

«Η κινητοποίηση ξεκίνησε απ΄την Πρυτανεία, έκανε μια γύρα σε όλα το ΑΠΘ και μαζικοποιήθηκε στο Βιολογικό, εκεί που ήταν τα ΜΑΤ. Οι φοιτητές -γιατί πολλά θα ακουστούν- έχουν ως όπλο είναι οι δυνατές φωνές και τα πανό που κρατούν στα χέρια τους. Κι εγώ το πανό κρατούσα. Μάλλον είναι απειλητική η παρουσία ενός φοιτητή που κρατάει πανό. Μου έριξαν μία κρότου λάμψης σε ευθεία βολή από το ένα μέτρο, να μου έρθει στο στόμα και αυτή τη στιγμή να δυσκολεύομαι να μιλήσω και να τραβάω αυτό το γολγοθά... Δεν αποκλείω να έχει γίνει η επίθεση και σε εμένα στοχευμένα. Το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή εγώ στέκομαι τυχερός στην ατυχία μου, κι αύριο μεθαύριο αυτά τα άτομα τα οποία υποτίθεται ότι πρέπει να μας προστατεύουν, μπορεί να πάρουν κάποιον στον λαιμό τους γιατί το έχουν ξανακάνει. Και μιλάμε για γεγονότα τα οποία είναι πραγματικά...», δήλωσε μεταξύ άλλων.

«Ο αγώνας των φοιτητών είναι δίκαιος και δεν θα σταματήσουμε», κατέληξε.

Ο φίλος και συμφοιτητής του νεαρού, ήταν και αυτός παρών στα επεισόδια και δήλωσε: «Εμείς εδώ και αρκετό διάστημα κινητοποιούμαστε ενάντια στην παρουσία των ΜΑΤ στο πανεπιστήμιο. Δεν κινητοποιούμαστε για την βιβλιοθήκη. Τα περιστατικά εκείνες τις ημέρες είναι όπως τα περιέγραψε ο Γιάννης. Ζητήσαμε την αποχώρηση των ΜΑΤ και στο πλευρό μας ήταν και καθηγητές. Είχαν μπρoστά τους φοιτητές και πέταξαν κρότου λάμψης σε ευθεία βολή. Δεν αποκλείω το να είναι προσωπική στοχοποίηση. Πριν από δύο βδομάδες είχαν ξαναχτυπήσει τον Γιάννη».

«Όταν αποχώρησα και πήγα να πάρω το αστικό για να πάω στο νοσοκομείο. Εκεί που περίμενα με σταμάτησαν κάποιοι με πολιτικά, τους οποίους τους αναγνωρίσα γιατί πριν από δύο βδομάδες με κόλλησαν στον τοίχο και μου ζήτησαν τα στοιχεία μου, χωρίς να μου δείξουν κάποια ταυτότητα. Με πήραν σε ένα αυτοκίνητο, με απήγαγαν, και μετά με πήγαν στο αστυνομικό τμήμα», κατέληξε.