Η Αστυνομία ρίχνει ευθύνες στους φοιτητές για τα επεισόδια στο ΑΠΘ: «Μας επιτέθηκαν» (vid)

Newsroom
Η Αστυνομία ρίχνει ευθύνες στους φοιτητές για τα επεισόδια στο ΑΠΘ: «Μας επιτέθηκαν» (vid)
Ανακοινώσεις για τα επεισόδια στο ΑΠΘ έβγαλαν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Αστυνομία.

Ανακοινώσεις σχετικά με τα επεισόδια στο ΑΠΘ- κατά τα οποία ένας φοιτητής έχασε την ακοή του από το ένα του αυτί ύστερα από έκρηξη βόμβας κρότου - λάμψης έβγαλαν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Αστυνομία, με το Υπουργείο να ρωτά τις πολιτικές δυνάμεις αν είναι υπέρ της ελευθερίας στα πανεπιστήμια ή υπέρ των μπαχαλάκηδων και την Αστυνομία, από τη πλευρά της να τονίζει ότι δέχθηκε επίθεση.

Από το γραφείο Τύπου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τα γεγονότα που σημειώθηκαν στο ΑΠΘ, ανακοινώνεται:

Η ασφάλεια φοιτητών και καθηγητών στα ΑΕΙ αποτελεί έμπρακτη προτεραιότητα της κυβέρνησης. Ας γνωρίζουν όλοι ότι στο ΑΠΘ το έργο κατασκευής της βιβλιοθήκης θα ολοκληρωθεί και η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει ότι χρειαστεί γι' αυτό το σκοπό υπερασπίζοντας το συμφέρον φοιτητών καθηγητών και όλων των φορολογουμένων πολιτών.

Όλες οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να τοποθετηθούν με ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και τους νέους ανθρώπους: Είναι υπέρ της ασφάλειας, της ελευθερίας στα πανεπιστήμια ή υπέρ της διάλυσης και των καταστροφών από τους μπαχαλάκηδες;

Στα ΑΕΙ, η Αστυνομία θα παρεμβαίνει πάντα στο πλαίσιο της νομιμότητας, όταν παραβιάζεται ο νόμος και κάποιοι επιχειρούν να τρομοκρατούν φοιτητές και καθηγητές που επιθυμούν το αυτονόητο: Την κανονική και ασφαλή λειτουργία του πανεπιστημίου.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει:

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 26 Μαΐου 2022, κατά τη διάρκεια αστυνομικών μέτρων για την περιφρούρηση οικοδομικών εργασιών σε ισόγειο χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ., ομάδα 120 περίπου ατόμων επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αστυνομικού και ιδιώτη, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών. Ενεργείται προανάκριση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης».