Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που τα ΜΑΤ ρίχνουν σε ευθεία βολή κρότου λάμψης σε φοιτητές (vid)

Newsroom
Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που τα ΜΑΤ ρίχνουν σε ευθεία βολή κρότου λάμψης σε φοιτητές (vid)
Ένα video από τη στιγμή της έντασης στο ΑΠΘ καταγράφει την κρότου λάμψης που φεύγει από την μεριά των ΜΑΤ σε ευθεία βολή προς τους φοιτητές.

Τα επεισόδια που έγιναν νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης, στο ΑΠΘ, μεταξύ της αστυνομίας και των φοιτητών είχαν ως αποτέλεσμα δύο τραυματισμούς, εκ των οποίων ο ένας είναι πιο σοβαρός.

Αμφότεροι προκλήθηκαν από τις κρότους λάμψεις που έριξαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ προς τους νεαρούς, με μαρτυρίες να αναφέρουν πως έγιναν με ειδικό όπλο και μάλιστα σε ευθεία βολή.

Κάτι που όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, θέτει σε σοβαρό κίνδυνο των ακεραιότητά τους, ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που η απόσταση που χώριζε τις δύο πλευρές, ήταν μόλις λίγα μέτρα.

Στο παρακάτω video μπορείτε να δείτε μία κρότου λάμψης να φεύγει από την πλευρά των ΜΑΤ προς τους φοιτητές με μεγάλη ταχύτητα και διαγράφοντας απολύτως ευθεία πορεία.

Κάτι που φαίνεται να δικαιώνει όσους μιλούν για ευθεία βολή, αν και από τη στιγμή που δεν φαίνεται ο αστυνομικός τη στιγμή εκείνη, κανείς δεν μπορεί να είναι κατηγορηματικά σίγουρος.

Δείτε το παρακάτω video μεταξύ του 5ου και 7ου δευτερολέπτου, όπου με λίγο προσοχή θα δείτε την λάμψη και την πορεία που διαγράφει η κρότου λάμψης.

Τραυματίστηκε και αστυνομικός

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ υπήρξε και αστυνομικός που τραυματίστηκε: «Μεσημβρινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 26 Μαΐου 2022, κατά τη διάρκεια αστυνομικών μέτρων για την περιφρούρηση οικοδομικών εργασιών σε ισόγειο χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ., ομάδα 120 περίπου ατόμων επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αστυνομικού και ιδιώτη, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών. Ενεργείται προανάκριση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης».