Άντρας συνελήφθη ύστερα από τηλεφώνημα γυναίκας στο λεωφορείο για να… παραγγείλει πίτσα!

Newsroom
 Άντρας συνελήφθη ύστερα από τηλεφώνημα γυναίκας στο λεωφορείο για να… παραγγείλει πίτσα!
Η γυναίκα ένιωσε να απειλείται από έναν άντρα στο λεωφορείο. Πήρε τηλέφωνο για να… παραγγείλει πίτσα, αλλά φυσικά κάλεσε την αστυνομία.

Μπερδευτήκατε; Κι όμως είναι πολύ απλό. Πρόκειται για κωδικοποιημένο τηλεφώνημα. Και στο εξωτερικό συνηθίζεται, ιδίως στα μπαρ. Υπάρχουν κωδικές φράσεις, τις οποίες λένε γυναίκες που νιώθουν να κινδυνεύουν.

Αυτό ένιωσε και μια γυναίκα, την ώρα που βρισκόταν στο λεωφορείο στο North Yorkshire. Ένιωσε να απειλείται από έναν άντρα, οπότε σήκωσε το τηλέφωνο για να… παραγγείλει πίτσα. Φυσικά κάλεσε την άμεση δράση (είναι το 999 γι αυτούς) και προσποιήθηκε ότι παραγγέλνει πίτσα.

2

Ο αστυνομικός συνομιλητής της, την ρώτησε αν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα και εκείνη του απάντησε «ναι». Στη συνέχεια της έκανε ερωτήσεις, όπου η γυναίκα μπορούσε να απαντήσει με ένα «ναι» ή «όχι» και όση ώρα μιλούσαν εντόπισαν το σήμα από το κινητό της και βρήκαν το στίγμα της.

2

Μία μονάδα αστυνομικών εντόπισε το λεωφορείο στο οποίο επέβαινε η γυναίκα, το σταμάτησε και προσήγαγε τον άντρα, 40 ετών από το Λιντς.

«Ήταν μια πολύ καλή δουλειά από όλους τους εμπλεκόμενους, που μας επέτρεψε να λάβουμε άμεσα μέτρα για να προστατέψουμε μια ευάλωτη γυναίκα», δήλωσε ο επιθεωρητής Dan Spence, Διευθυντής στην Αστυνομία του Βόρειου Γιορκσάιρ: «Γνωρίζω πως πολλά άτομα χρησιμοποιούν την τεχνική της «παραγγελίας πίτσας» στο εξωτερικό για να επικοινωνήσουν με την αστυνομία, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ μια παρόμοια κλήση στο Βόρειο Γιορκσάιρ».