Ο Γουίλ Σμιθ «παίζει» να αναγκαστεί να επιστρέψει το Όσκαρ που κέρδισε λόγω της μπουνιάς (vid)

Newsroom
Ο Γουίλ Σμιθ «παίζει» να αναγκαστεί να επιστρέψει το Όσκαρ που κέρδισε λόγω της μπουνιάς (vid)
Ο κώδικας συμπεριφοράς της Ακαδημίας ενδεχομένως να αναγκάσει τον Γουίλ Σμιθ να επιστρέψει το Όσκαρ που κέρδισε, μετά το επεισόδιο με τον Κρις Ροκ.

Από τα ξημερώματα της Δευτέρας, όλος ο κόσμος, εκτός από τον πόλεμο στην Ουκρανία, μιλάει για το επεισόδιο που έγινε στα εφετινά Όσκαρ. Εκεί που ο Γουίλ Σμιθ έριξε μπουνιά στον Κρις Ροκ εξαιτίας του σχόλιου που έκανε για την σύζυγό του, κάτι που αρχικά δεν τον ενόχλησε.

Μπορεί λοιπόν ο πασίγνωστος ηθοποιός να ζήτησε κλαίγοντας συγγνώμη για την πράξη του αυτή (σ.σ. όχι όμως και από τον άνθρωπο που χτύπησε), όμως δεν... έσβησε τον κίνδυνο που διατρέχει να αναγκαστεί να επιστρέψει το αγαλματίδιο που κέρδισε. Έναν κίνδυνο που πηγάζει από τον κώδικα συμπεριφοράς της Ακαδημίας, ο οποίος θεσπίστηκε το 2017 στον απόηχο του σκανδάλου σεξουαλικής κακοποίησης που έπληξε τον χώρο.

Αυτός λοιπόν ο κώδικας δίνει ιδιαίτερη σημασία στην «τήρηση των αξιών της Ακαδημίας», όπως ο «σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας», κάτι που σημαίνει οτι το σημερινό επεισόδιο μπορεί να ερμηνευτεί ως παραβίασή του.

Μάλιστα, μία πηγή που επικαλείται η New York Post αφήνει ανοιχτό το θέμα, δηλώνοντας: «Πρόκειται ουσιαστικά για επίθεση. Όλοι ήταν τόσο σοκαρισμένοι στην αίθουσα, ήταν τόσο άβολα. Νομίζω ότι ο Γουίλ δεν θα ήθελε να δώσει πίσω το Όσκαρ του, αλλά ποιος ξέρει τι θα συμβεί τώρα».

Για το περιστατικό αυτό, εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε: «Οι ερευνητικές μονάδες του LAPD γνωρίζουν για ένα περιστατικό μεταξύ δύο ατόμων κατά τη διάρκεια του προγράμματος των βραβείων Όσκαρ. Το περιστατικό αφορούσε ένα άτομο που χαστούκισε ένα άλλο. Το άτομο που εμπλέκεται αρνήθηκε να καταθέσει αναφορά στην αστυνομία. Εάν το εμπλεκόμενο μέρος επιθυμεί να συντάξει αστυνομική αναφορά σε μεταγενέστερη ημερομηνία, το LAPD θα είναι διαθέσιμο για να συμπληρώσει μια ερευνητική έκθεση».