Λύθηκε το μυστήριο με το «Ζ» στα στρατιωτικά οχήματα της Ρωσίας!

Newsroom
Λύθηκε το μυστήριο με το «Ζ» στα στρατιωτικά οχήματα της Ρωσίας!
Η Novosti εν τέλει λύνει το μυστήριο για το τι σημαίνουν τα σύμβολα «Ζ» που φέρουν τα στρατιωτικά οχήματα της Ρωσίας.

Όλος ο κόσμος αναρωτιόνταν τι σημαίνουν τα σύμβολα «Ζ» που φέρουν τα ρωσικά στρατιωτικά οχήματα και άρματα μάχης. Η Novosti εν τέλει λύνει το μυστήριο.

Το «Ζ» συμβολίζει λοιπόν τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας. Το «Ζ» μέσα σε άσπρο τετράγωνο, συμβολίζει τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας από την Κριμαία

Επίσης υπάρχουν και άλλα γράμματα, όπως το «V», το οποίο φέρουν τα πλοίο του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας, το «Χ» που έχουν οι ένοπλες δυνάμεις της Τσετσενίας, το «Ο» που έχουν οι ένοπλες δυνάμεις της Λευκορωσίας και το «Α», που έχουν οι ειδικές δυνάμεις.

Οι φήμες και τα σενάρια για το τι συμβόλιζε το «Ζ» ήταν πολλές. Μία εξ αυτών ανέφερε ότι επειδή οι Ουκρανοί έχουν παρόμοια άρματα μάχης και οχήματα και θα θέλουν να μειώσουν τον κίνδυνο φίλων πυρών.

Ο Ντέιβιντ Κίμε, πρώην στρατιώτης, αστυνομικός και αξιωματικός πληροφοριών, ανέφερε - έχοντας ενημέρωση, όπως είπε, από μισθοφόρους ρωσικής παραστρατιωτικής οργάνωσης- ότι το «Ζ» σημαίνει «Ζελένσκι». Το όνομα του σημερινού Προέδρου της Ουκρανίας.

Η International Business Times ανέφεραν ότι σημαίνει το «σημείο χωρίς επιστροφή», ενώ ο Ρώσος εμπειρογνώμονας αμυντικής πολιτικής Ρομπ Λι, ανέφερε στο Twitter: «Φαίνεται ότι οι ρωσικές δυνάμεις κοντά στα σύνορα ζωγραφίζουν δείκτες, σε αυτήν την περίπτωση «Ζ», στα οχήματα τους για να εντοπίσουν από διαφορετικές ομάδες εργασίας ή κλιμάκια».

Τελικά τίποτα από όλα αυτά δεν ήταν, παρά το απλό…