Ο αδελφός του Παντελή Παντελίδη έμαθε για το τροχαίο δυστύχημα από αναρτήσεις στο Facebook

Newsroom
Ο αδελφός του Παντελή Παντελίδη έμαθε για το τροχαίο δυστύχημα από αναρτήσεις στο Facebook
Ο Κωνσταντίνος Παντελίδης, σαν σήμερα το 2016 που «έφυγε» από τη ζωή ο αδερφός του Παντελής, ήταν μαθητής της Β΄ Γυμνασίου και έμαθε για το τραγικό συμβάν μόλις έπιασε το κινητό του τηλέφωνο.

Η τραγική είδηση είχε πέσει σαν βόμβα στην ελληνική κοινωνία, σαν σήμερα το 2016. Μπορεί να μην τον άκουγες καν, φυσικά να μην τον γνώριζες προσωπικά, ωστόσο η στεναχώρια είχε κυριεύσει τους πάντες. Ο Παντελής Παντελίδης, στο απόγειο της καριέρα τους, την εποχή που επισκίαζε κορυφαία ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου και γέμιζε τις πίστες για τα τραγούδια που έγραφε αποκλειστικά ο ίδιος, ακόμα και πάνω σε κουτί από τσιγάρα, δεν βρισκόταν πια στη ζωή.

Ξημερώματα της 18η Φεβρουαρίου το 2016 και ο δημοφιλής τραγουδιστής, που είχε γίνει γνωστός από το YouTube «ανεβάζοντας» εκεί τα τραγούδια του, είχε σκοτωθεί σε τροχαίο δυστύχημα σε ανισόπεδο κόμβο στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης με την συνδετήρια οδό του Πρώην Ανατολικού Αεροδρομίου Ελληνικού και της συνοικίας του Ελληνικού.

Το Mercedes W164 ML 63 AMG το οποίο έφυγε από την πορεία του, προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες. Αφού οι τεχνικοί της τροχαίας τον απεγκλώβισαν από το όχημα, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ένα μήνα μετά το τροχαίο, οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν πως ο τραγουδιστής ήταν υπό την επήρεια μεγάλης ποσότητας αλκοόλ, με το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν να κάνει λόγο για 2,72 μιλιγκράμ (mg) αλκοόλ στο αίμα του.

Από τότε μέχρι και σήμερα όμως υπάρχουν βάσιμες αμφιβολίες για το αν οδηγούσε ο ίδιος. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν μαζί του οι Μίνα Αρναούτη και Φρόσω Κυριάκου. Το δικαστήριο για τις αγωγές που έχουν κατατεθεί βρίσκεται σε εξέλιξη και μάλιστα τον προηγούμενο μήνα, κατέθεσε ο ιατροδικαστής και μάρτυρας της οικογένειας του τραγουδιστή, Αν. Θεοδωρίδης, ο οποίος ανέφερε ότι οδηγός του μοιραίου τζιπ ήταν η Ευφροσύνη (Φρόσω) Κυριακού.

«Ξεκάθαρα καταθέτω, είμαι 1000% σίγουρος ότι οδηγός ήταν η κυρία Ευφροσύνη Κυριάκου, πράγμα που προκύπτει από το κάταγμα της στο βραχιόνιο οστό που εμφανίζεται στον οδηγό που δεν φοράει ζώνη, λόγω του τιμονιού που κρατάει. Με τέτοιο ποσοστό αλκοόλης, θα καταλάβω από χιλιόμετρα ότι δεν είναι ικανός να οδηγήσει. Δεν θα μπορούσε να οδηγήσει. Δεν θα μπορούσε να βάλει το κλειδί στο αυτοκίνητο και αν το βάλει, θα πέσει μετά από δέκα μέτρα».

Ο ιατροδικαστής ανέφερε ότι το μόνο ίχνος αίματος που εντοπίστηκε στον αερόσακο του συνοδηγού ανήκε στον τραγουδιστή, ενώ δεν βρέθηκε κανένα ίχνος dna της Φρόσως Κυριάκου στην ίδια θέση. «Δεν μπορεί να μην υπάρξει dna αυτού που καθόταν στην πλευρά του συνοδηγού, ενώ έχει βρεθεί του Παντελίδη», είπε χαρακτηριστικά.

Μάρτυρας της λέσχης που ήταν πιο πριν ο Παντελής Παντελίδης και οι δύο γυναίκες και είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, έχει καταθέσει ότι ο ίδιος βοήθησε τον τραγουδιστή να βγει από την λέσχη, καθώς εξαιτίας του αλκοόλ που είχε καταναλώσει δεν αισθανόταν καλά, αλλά και αυτός που τον βοήθησε να καθίσει στην θέση του συνοδηγού. Όπως αναφέρει στην μαρτυρία του ο 50χρονος, στην θέση του οδηγού είδε ξεκάθαρα να κάθεται η Φρόσω Κυριάκου, η οποία έβαλε μπροστά το βαρύ όχημα και έφυγαν.

Το τραγικό δυστύχημα με τον Παντελή Παντελίδη «κρύβει» όμως κι άλλες συγκλονιστικές αποκαλύψεις. Ο αδερφός του Κωνσταντίνος Παντελίδης, ο οποίος τραγουδάει και αυτός, ήταν τότε μαθητής της Β΄ Γυμνασίου και ενημερώθηκε για τον «χαμό» του αδερφού του από το Facebook, χάνοντας τη γη κάτω από τα πόδια του.

«Ήμουν στο σχολείο, πήγαινα Β’ Γυμνασίου και το είδα στο Facebook. Εκείνη την ημέρα είχαμε τετράωρο γιατί είχαν απεργία ορισμένοι καθηγητές, ήμουν μέσα στη τάξη, στην τελευταία ώρα, λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι…

Βάζοντας τα βιβλία στη σάκα, δύο λεπτά πριν σχολάσουμε, άνοιξα στα κρυφά το κινητό μου. Θυμάμαι ότι δεν είχε καλό σήμα και δεν έβλεπα εικόνες, αλλά θυμάμαι πως όλη η κεντρική μου σελίδα, γέμισε με την είδηση. Εκεί, έχασα τον κόσμο κάτω από τα πόδια μου. Απευθείας, πήρα έναν καλό μου φίλο, μεγαλύτερο και μου είπε «πήγαινε στο σπίτι τώρα!»…», είχε αποκαλύψει στο περιοδικό «Down Town».