Λύτρας για κατηγορούμενο δολοφονίας Άλκη: «Το δρεπάνι το είχε δώσει σε άλλον που θα κατονομάσει» (vid)

Newsroom
Λύτρας για κατηγορούμενο δολοφονίας Άλκη: «Το δρεπάνι το είχε δώσει σε άλλον που θα κατονομάσει» (vid)
Ο δικηγόρος ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, ανέλαβε την υπεράσπιση του 21χρονου Έλληνα κατηγορούμενου για τη δολοφονία του Άλκη, αποτύπωμα του οποίου φαίνεται πως έχει βρεθεί πάνω στο φονικό δρεπάνι

Στην εκπομπή του Alpha TLive μίλησε ο δικηγόρος ποινικολόγος, Απόστολος Λύτρας, τον οποίο γνωρίσαμε μέσα από την εκπροσώπηση της Ιωάννας Παλιοσπύρου και τώρα έχει αναλάβει την υπεράσπιση ενός εκ των κατηγορουμένων της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπάνου.

Ο κ. Λύτρας, όπως είπε ανέλαβε τον 21χρονο Έλληνα, αποτύπωμα του οποίου φαίνεται πως έχει βρεθεί πάνω στο φονικό δρεπάνι. Σύμφωνα με τα όσα είχε καταθέσει ο αστυνομικός που έλαβε μέρος στις συλλήψεις των δραστών, στην κατάθεσή του, ο κάτοχος του δρεπανιού, είχε πει πως χτύπησε με αυτό, αλλά φίλο του Άλκη. Επίσης, ο 23χρονος Αλβανός που έχει προφυλακιστεί ανέφερε πως στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ, τους είπε: «Έκανα μα…και, ξέχασα το δρεπάνι».

Ο κ. Λύτρας είπε στην Τατιάνα Στεφανίδου, δίχως να έχει διαβάσει τη δικογραφία και πηγαίνοντας το απόγευμα να μιλήσει με τον κατηγορούμενο, πως ο πελάτης του όντως είχε στην κατοχή του το δρεπάνι που βρέθηκε στο σημείο τη δολοφονίας, αλλά δεν το κρατούσε αυτός. Το είχε δώσει σε έναν άλλο οπαδό που ήταν στην επίθεση και τον οποίο μάλιστα-όπως είπε ο Λύτρας- θα τον κατονομάσει.

«Είναι 20 ετών στα 21, Έλληνας, από αυτά που γνωρίζω είναι πως είχε δεχθεί κι αυτός επίθεση κατά το παρελθόν, είχε πάει να χάσει το μάτι του, είχε νοσηλευτεί. Δεν έχω στα χέρια μου τη δικογραφία, το απόγευμα θα τον επισκεφτώ στο αστυνομικό μέγαρο που κρατείται και θα μπορώ να πω περισσότερα.

Αυτό που ξέρω πάντα, είναι πως πράγματι αυτό το δρεπάνι το ακούμπησε, το κατέβασε, αλλά σύμφωνα με αυτά που γνωρίζω είναι ότι δεν χτύπησε ποτέ κανέναν αλλά το είχε δώσει σε έναν από τους συγκατηγορούμενους» είπε σχετικά ενώ σε ερώτηση αν έχει κατονομάσει τον συγκατηγορούμενό του, που το έδωσε, απάντησε: «Θα τον κατονομάσει».

Συμπλήρωσε κιόλας: «Μάλιστα δεν επιτέθηκε στο παιδί που έχασε τη ζωή του, αλλά σε έναν από τους δύο άλλους τραυματίες».