Φοιτητής ζητάει πίσω τα λεφτά από το πρόστιμο του lockdown μετά το κορονοπάρτι του Μπόρις Τζόνσον την ίδια περίοδο

Newsroom
Φοιτητής ζητάει πίσω τα λεφτά από το πρόστιμο του lockdown μετά το κορονοπάρτι του Μπόρις Τζόνσον την ίδια περίοδο
Μετά τις αποκαλύψεις του Μπόρις Τζόνσον για το κορονοπάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ, όσοι τιμωρήθηκαν με πρόστιμο την ίδια περίοδο ζητάνε τα λεφτά τους πίσω.

Στη Βρετανία είναι έξαλλοι μετά την παραδοχή του πρωθυπουργού της χώρας Μπόρις Τζόνσον, ότι είχε παραστεί όντως στο κορονοπάρτι (περί τα 100 άτομα μαζί με το προσωπικό) στον κήπο της Ντάουνινγκ Στριτ. Πολλοί μάλιστα που τιμωρήθηκαν με πρόστιμα την περίοδο του πρώτου σκληρού lockdown, την ίδια δηλαδή που έγινε το κορονοπάρτι στην πρωθυπουργική κατοικία, για υπέρβαση των επιτρεπόμενων ατόμων, ζητάνε τώρα τα λεφτά τους πίσω.

Ένας από αυτούς είναι ο Callum Harrison ο οποίος έχει πληρώσει 100 λίρες πρόστιμο, για μια συγκέντρωση που είχε κάνει τον Οκτώβριο του 2020 για τα γενέθλια φίλου του, με 10 άτομα.

Ο απόφοιτος, τότε στο Νιούκαστλ, τώρα μένει στο Μάντσεστερ, υποστηρίζει πως η αστυνομία είχε πάει και τους είχε αποδώσει πρόστιμο για υπέρβαση ορίου ατόμων στη σύναξη που είχαν.

«Είχαμε δύο άτομα παραπάνω. Το ένα ήταν η κοπέλα του συγκατοίκου μου και το άλλο άτομο, που εκείνον τον καιρό έμενε μόνος του» είπε ο Callum και συμπλήρωσε: «Είχαμε γενέθλια και ήπιαμε μερικά ποτά. Τίποτα απ΄τα όσα έγιναν στην Ντάουνινγκ Στριτ. Είπαν σε έμας ότι παραβιάσαμε τους κανόνες».

Με τον Μπόρις Τζόνσον να παραδέχεται την παραβίαση των κανόνων που ο ίδιος θέσπισε, ο Callum νιώθει αδικημένος και ενοχλημένος που δέχτηκε πρόστιμο για κάτι που έκανε σε υπερθετικό βαθμό και ο πρωθυπουργός της χώρας: «Είναι υποκριτικό και «σπάει» οποιαδήποτε μορφή εμπιστοσύνης. Ακούς ιστορίες ανθρώπων, που δεν μπορούσαν να δουν τους άρρωστους ανθρώπους στις οικογένειές τους και αυτοί (κυβέρνηση) δεν ακολουθούσαν τους κανόνες. Οι άνθρωποι που τιμωρήθηκαν με πρόστιμο, πρέπει να πάρουν τα χρήματά τους πίσω».