Σκανδαλώδης παραδοχή Μπόρις Τζόνσον: Παρέστη σε κορονοπάρτι όταν στη Βρετανία επικρατούσε σκληρό lockdown

Newsroom
Σκανδαλώδης παραδοχή Μπόρις Τζόνσον: Παρέστη σε κορονοπάρτι όταν στη Βρετανία επικρατούσε σκληρό lockdown
Ο Μπόρις Τζόνσον μετά τις αποκαλύψεις παραδέχθηκε πως παραβρέθηκε στο κορονοπάρτι της Ντάουνινγκ Στριτ όταν η χώρα βρισκόταν σε σκληρό lockdown, αλλά προσπάθησε να δικαιολογήσει τα… αδικαιολόγητα.

«Να παραιτηθεί αν έχει αξιοπρέπεια», λέει η αντιπολίτευση στη Βρετανία. «Δεν γνώριζε ότι επρόκειτο για πάρτι», απαντά η Κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον, που προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Και πώς να γίνει αυτό, όταν η Βρετανία ζούσε το πρώτο της σκληρό lockdown αλλά ο πρωθυπουργός της, αυτός που επέβαλε τους σκληρούς νόμους για την πανδημία του κορονοϊού, ο Μπόρις Τζόνσον, παραδέχτηκε επιτέλους ότι είχε παραστεί στο πάρτι «bring your own booze» (σ.σ. «ο καθένας φέρνει το ποτό του») της Ντάουνινγκ Στριτ!

Μιλώντας στο βρετανικό Κοινοβούλιο ο πρωθυπουργός της χώρας απολογήθηκε για το πάρτι που έλαβε χώρα τον Μάιο του 2020 και προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας πως πίστευε εκείνη τη στιγμή ότι επρόκειτο για μια «εργασιακή εκδήλωση», επιτρεπτή από «τεχνικής άποψης», όταν «πήγε στον κήπο», όπου διεξαγόταν.

«Ξέρω ότι εκατομμύρια άνθρωποι έχουν κάνει τρομακτικές θυσίες τους τελευταίους 18 μήνες» είπε για να προσθέσει: «Καταλαβαίνω τον θυμό που νιώθουν απέναντι σε μένα και την κυβέρνηση, της οποίας ηγούμαι, όταν σκέφτονται ότι στην ίδια την Ντάουνινγκ Στριτ δεν ακολουθούνται οι κανόνες».

Ο Κιρ Στάρμερ, ηγέτης των Εργατικών, χαρακτήρισε «γελοίο» το επιχείρημα του Τζόνσον ότι «δεν γνώριζε πως επρόκειτο για πάρτι», ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον Βρετανό πρωθυπουργό για «εμφανή ψέματα» και διερωτήθηκε αν «έχει την αξιοπρέπεια να παραιτηθεί;».

Αυτή ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Μπόρις Τζόνσον μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο με το κορονοπάρτι, για το οποίο ο τότε συνεργάτης του, είχε καλέσει το προσωπικό της Ντάουνινγκ Στριτ σε συγκέντρωση για να «απολαύσουμε τον υπέροχο καιρό». «Παρακαλώ ελάτε να μας βρείτε στις 6 μ.μ. και φέρτε τα δικά σας ποτά» ανέφερε στην πρόσκληση.