Ο Θάνος Πλεύρης προαναγγέλλει νέα μέτρα

Newsroom
Ο Θάνος Πλεύρης προαναγγέλλει νέα μέτρα
Ο Υπουργός Υγείας μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3 δήλωσε αισιόδοξος ότι δε θα χρειαστούν νέα μέτρα, ωστόσο σημείωσε ότι πρόκειται για ένα ενδεχόμενο που μένει πάντα στο τραπέζι.

«Νέα μέτρα βρίσκονται πάντα στο τραπέζι» ανέφερε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100.3 και τον Άρη Πορτοσάλτε.
Ο Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε αρχικά στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, τονίζοντας πως επιβλήθηκε στους πολίτες άνω των 60 επειδή είναι εκείνοι που νοσούν βαρύτερα και πιέζουν το σύστημα Υγείας, ενώ διευκρίνισε ότι αν επεκταθεί η υποχρεωτικότητα θα αφορά αποκλειστικά τις ομάδες πολιτών που κατά τεκμήριο επιβαρύνουν το ΕΣΥ.

Ο Υπουργός Υγείας, από κει και πέρα, δήλωσε αισιόδοξος ότι δε θα χρειαστούν νέα μέτρα με βάση τα δεδομένα από τους εμβολιασμούς, ωστόσο σημείωσε ότι πρόκειται για ένα ενδεχόμενο που μένει πάντα στο τραπέζι.

Επεσήμανε πως με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, στον ενήλικο πληθυσμό το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών ανέρχεται περίπου στο 80%. Ειδικά δε για τους 520.000 ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών, υπογράμμισε ότι από την ημέρα που εφαρμόστηκε η υποχρεωτικότητα έχουν γίνει ή προγραμματιστεί 119.000 εμβολιασμοί και έχουν κλειστεί 20.000 ραντεβού για εμβολιασμό κατ’ οίκον.

Για τις ΜΕΘ, ο Θάνος Πλεύρης υποστήριξε: «Στις ΜΕΘ δίνεται αγώνας. Δεν μπορούν να μπαίνουν σε μικροκομματική διάσταση», συμπληρώνοντας ότι δεν υπάρχει υγειονομικός σχετικής ειδικότητας που να ήθελε να προσληφθεί σε ΜΕΘ και δεν προσελήφθη. Εξήγησε δε ότι οι μονάδες από 550 που ήταν έφτασαν τις 1300 και είναι όλες πλήρως στελεχωμένες.

Απαντώντας στις καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ περί Vip ΜΕΘ, Ο Υπουργός Υγείας δήλωσε ότι είναι «ελεεινό να λέει κάποιος ότι κρατούνται κενές κλίνες για ορισμένους» και εξήγησε ότι είναι αποκλειστικά θέμα ιατρών το ποιος μπαίνει σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Για τις αναφορές στον μητροπολίτη που νοσηλευόταν στο Αγρίνιο και μεταφέρθηκε σε μονάδα των Αθηνών ενώ υπήρχε ΜΕΘ στο ίδιο νοσοκομείο, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι για να μεταφερθεί κάποιος ασθενής σε άλλο νοσοκομείο πρέπει να είναι σε σταθερή κατάσταση και να μπορεί να μετακινηθεί, κάτι που επίσης κρίνεται μόνο από τους ιατρούς. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ανέφερε ότι ενημερώθηκε πως ο άλλος ασθενής δεν ήταν σταθερός για μεταφορά, κάτι που έγινε όμως μετά από δυο 24ωρα.

Σε ό,τι αφορά στη μελέτη Τσιόδρα και Λύτρα ανέφερε ότι όπως είπε και ο ίδιος ο κ. Τσιόδρας λαμβάνει υπόψη μόνο ένα στοιχείο, ενώ υπάρχουν και άλλα.

Σχετικά με τη μετάλλαξη Όμικρον σημείωσε ότι το τέταρτο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε φάση σχετικής ύφεσης και για αυτό είναι πολύ σημαντικό να καθυστερήσει η παρουσία της συγκεκριμένης παραλλαγής στη χώρα μας.

Εξήγησε δε ότι οι αρμόδιες αρχές αποφάσισαν να δώσουν στους ταξιδιώτες και την εναλλακτική του rapid test 24 ωρών για να λύσουν τα προβλήματα που τυχόν θα προέκυπταν.