Επιμένει ο Άδωνις Γεωργιάδης: «Δεν υπήρχαν νεκροί εντός του Πολυτεχνείου. Διχασμό προκαλώ εγώ;» (vid)

Newsroom
Επιμένει ο Άδωνις Γεωργιάδης: «Δεν υπήρχαν νεκροί εντός του Πολυτεχνείου. Διχασμό προκαλώ εγώ;» (vid)
Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε επίσης για τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «χαϊδεύει τον χώρο των λερωμένων αντιεξουσιαστών».

Στην τοποθέτησή του, ότι δεν υπήρξαν νεκροί εντός του Πολυτεχνείου επιμένει και εξηγεί ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος φιλοξενούμενος στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι», μίλησε για τον τραυματισμό στα επεισόδια του Πολυτεχνείου της Τετάρτης (17/11) Νίκο Μανιό, αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα, που όπως είπε λέει πάντα τα αντίθετα.

«Δεν υπήρχε νεκρός μέσα στο Πολυτεχνείο»

«Επιμένω ότι δεν υπήρχαν νεκροί εντός του Πολυτεχνείου. Σήμερα μάλιστα ανέβασα και τη Wikipedia που έχει ακριβώς καταγεγραμμένους όλους τους νεκρούς εκείνης της περιόδου που είναι όλοι γύρω γύρω από το Πολυτεχνείο, όπως και σε μεγάλη απόσταση. Υπάρχει και σχετική μελέτη του Καλαβρυτάκη, που λέει ότι δεν υπήρχε νεκρός μέσα στο Πολυτεχνείο. Τι να κάνουμε; Να αλλάξουμε την ιστορία;», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Διχασμό προκαλώ εγώ;»

Όταν ρωτήθηκε αν αυτές οι δηλώσεις του προκαλούν διχασμό, απάντησε ότι «είδαμε χθες τι έγινε στο Πολυτεχνείο. Διχασμό προκαλώ εγώ;» και πρόσθεσε ότι καλώς τιμάται η εξέγερση του Πολυτεχνείου, καθώς ήταν μια συλλογική έκφραση για ελευθερία. «Όλα αυτά όμως που είδαμε χθες ήταν απαράδεκτα. Πρώτα από όλα εντελώς απαράδεκτο είναι αυτό που έγινε με τον κ. Μανιό, το οποίο είναι ντροπιαστικό, χυδαίο, αδιανόητο», επισήμανε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ χαϊδεύει τον χώρο των λερωμένων αντιεξουσιαστών»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι η ανακοίνωση που εξέδωσε προκειμένου να καταδικάσει την επίθεση σε βάρος του κ. Μανιού είχε κενά: «Θα έπρεπε να έχει και μια συγγνώμη που εδώ και δεκαετίες χαϊδεύει αυτόν τον χώρο των λερωμένων αντιεξουσιαστών, οι οποίοι μετά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το μνημόνιο που πέρασε ο Τσίπρας, έχουν στραφεί κι εναντίον του Τσίπρα προσωπικά και του ΣΥΡΙΖΑ κι έφτασαν στο σημείο να χτυπήσουν τον κ. Μανιό.

Το δεύτερο που θα έπρεπε να πει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με την ίδια ένταση που σωστά καταδίκασε τις βιαιοπραγίες του κ. Μανιού, θα έπρεπε να καταδικάσει την εικόνα του στεφανιού της Βουλής των Ελλήνων που ήταν πεταμένο στο δρόμο και τον προπηλακισμό κατά της αντιπροσωπείας της Βουλής που δεν τους άφησαν αυτοί οι κύριοι να καταθέσουν στεφάνι. Στην ελληνική δημοκρατία δεν μπορούν να καταθέτουν στεφάνι οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού, αλλά δια της βίας κάποιοι που αυτόκλητα μόνοι τους ορίζουν τον εαυτό τους ως εκπροσώπους του ελληνικού λαού».

«Πρέπει να περάσουν 14 μέρες για τα μέτρα»

Για τα μέτρα που πάρθηκαν ώστε να αυξηθεί ο εμβολιασμός, είπε: «Εμείς πήραμε κάποια μέτρα και για να δούμε αν λειτουργούν, πρέπει να περάσουν 14 μέρες. Πάντως, τις μέρες αυτές που εφαρμόζονται, έχουν παρουσιάσει αποτελέσματα. Πρώτα από όλα η πανδημία έχει μια ελαφριά πτωτική πορεία και το κύμα ανόδου έχει ανασχεθεί. Δεύτερον ο αριθμός των νεκρών, που προέρχεται από 15 μέρες πριν, έχει σταματήσει να ανεβαίνει. Προφανώς και είναι υψηλός, αλλά παρουσιάζει ελαφρά κάμψη. Επιπλέον, έχουν αυξηθεί πολύ οι εμβολιασμοί. Άρα τα μέτρα που λάβαμε είχαν αποτέλεσμα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν χρειάζεται το μοντέλο της Αυστρίας στην Ελλάδα»

Όσον αφορά πάντως στο μοντέλο της Αυστρίας (λοκντάουν στους ανεμβολίαστους), ο Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι «δε χρειάζεται να εφαρμοστεί, καθώς και στην Ελλάδα οι ανεμβολίαστοι μπορούν να πάνε μόνο με rapid test σε εξωτερικούς χώρους εστίασης και καταστήματα του λιανεμπορίου». Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο οι ανεμβολίαστοι «να εισέρχονται στα σούπερ μάρκετ επιδεικνύοντας τεστ», καθώς δεν μπορεί να τους στερήσει η κυβέρνηση το δικαίωμα «να πάρουν τα προς το ζην» και πρόσθεσε ότι αν’ αυτού επανήλθε ο περιορισμός των ατόμων ανάλογα με τα τετραγωνικά.
«Μεγάλο μέρος του πληθυσμού δε θέλει να κάνει rapid test επειδή δεν πιστεύει στον κορονοϊό. Όμως δεν έχεις το δικαίωμα να τους στερείς να πάρουν τα προς το ζην. Το δεύτερο πρόβλημα είναι οι ουρές στον έλεγχο. Φαντάζεστε τι ουρές θα σχηματίζονταν στα σούπερ μάρκετ;», διευκρίνισε.

«Ο Τσίπρας λέει όλο τα αντίθετα»

Για τον Αλέξη Τσίπρα, είπε: «Πριν ένα χρόνο έλεγε ότι ο Μητσοτάκης μας υπόσχεται ένα εμβόλιο που δεν έχει εφευρεθεί ακόμα. Μας κατηγόρησε όταν κάναμε το lockdown γιατί το κάναμε, μας κατηγόρησε όταν ήραμε το lockdown, μας κατηγόρησε πέρυσι γιατί δεν ανοίξαμε εγκαίρως τον τουρισμό και μετά μας κατηγόρησε γιατί ανοίξαμε νωρίς τον τουρισμό. Μας κατηγόρησε γιατί κλείσαμε τα σχολεία και μετά γιατί τα ανοίξαμε», ανέφερε.