Τραυμάτισαν στο χέρι τον πρώην Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Μανιό στα επεισόδια: Από τους πρωτοστάτες στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το ΄73

Newsroom
Τραυμάτισαν στο χέρι τον πρώην Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Μανιό στα επεισόδια: Από τους πρωτοστάτες στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το ΄73
Δεν τον απέτρεψε να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων του Πολυτεχνείου.

Έγινε και αυτό… Να τραυματίσουν στα επεισόδια του Πολυτεχνείου μεταξύ φοιτητών, το πρωί της Τετάρτης (17/11) έναν από τους τότε εξεγερμένους κατά της Χούντας το ΄73.

Έναν άνθρωπο που ήταν τότε στην πρώτη γραμμή στο Πολυτεχνείο. Ο πρώην βουλευτής Κυκλάδων με το ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός, τραυματίστηκε στο δεξί του χέρι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν το πρωί στο Πολυτεχνείο, κάτι όμως που δεν τον απέτρεψε να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων του Πολυτεχνείου.

2

Στο Twitter κυκλοφορήσαν φωτογραφίες με το τραυματισμένο του χέρι, ενώ σχόλιο για το περιστατικό έκανε και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.
«Δυστυχώς πολλοί σήμερα που νομίζουν ότι η αριστερά άρχισε με αυτούς, είναι ανιστόρητοι και αμόρφωτοι. Δεν σέβονται καθόλου την ιστορία και τα πρόσωπα σε αυτήν», ανέφερε.

Ποιος είναι ο Νίκος Μανιός

Ο Νίκος Μανιός γεννήθηκε στην Αθήνα την 17η Απριλίου το 1947 και από το 1961 ήταν ταυτόχρονα εργαζόμενος και μαθητής νυχτερινού Γυμνασίου. Μέσα από το κίνημα των μαθητών νυχτερινών Γυμνασίων (ΣΕΜΜΕ) εντάχθηκε στη νεολαία της ΕΔΑ, ενώ το 1967 πέρασε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών.

Το 1971 τον συνέλαβαν για την δυναμική και ένοπλη δράση με την οργάνωση «Κίνημα 20ης Οκτώβρη» και καταδικάστηκε σε 16ετή φυλάκιση, ενώ μετά το Πολυτεχνείο τον εκτόπισαν στη Γυάρο μέχρι τη μεταπολίτευση.

Μεταξύ 1974 και 1975 ήταν μέλος του προεδρείου του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Αθηνών (ΣΦΙΑ) και το 1976 αποφοίτησε από την Ιατρική Αθηνών.

Το 1981 κατέβηκε υποψήφιος στην Α΄ Αθηνών ως συνεργαζόμενος με το ΚΚΕ Εσωτερικού.

Το 2009 ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2011 έγινε μέλος της Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ και Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

Από το 2012 είναι συντονιστής του τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.