Παρά το φιάσκο με τον «Ινδιάνο» ο πρόεδρος Ειδικών Φρουρών επιμένει: «Αποπειράθηκε να σκοτώσει αστυνομικό» (vid)

Newsroom
Παρά το φιάσκο με τον «Ινδιάνο» ο πρόεδρος Ειδικών Φρουρών επιμένει: «Αποπειράθηκε να σκοτώσει αστυνομικό» (vid)
Ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών, Βασίλης Ντούμας αμφισβητεί ανοιχτά την απόφαση για την αποφυλάκιση του «Ινδιάνου».

Μπορεί από την πρώτη στιγμή η υπόθεση με την σύλληψη του «Ινδιάνου» για την επίθεση στον ειδικό φρουρό στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης, είχε κενά. Πολλά κενά, ειδικά από τη στιγμή που ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε σε video την ώρα των επεισοδίων να παίζει μπάσκετ στην Ελευσίνα.

Μετά από 7 μήνες λοιπόν, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, μετά από σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελίας Αθηνών αποφάσισε την αποφυλάκισή του, λέγοντας πως η σύλληψή του βασίστηκε σε αμφισβητούμενη κατάθεση «αυτόπτη» μάρτυρα, με τον οποίο είχε ενδοοικογενειακές προστριβές ο συλληφθείς.

Ωστόσο, φαίνεται πως στην ΕΛ.ΑΣ. δεν είδαν και με τόσο καλό μάτι αυτή την εξέλιξη, αν κρίνουμε από τις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών Βασίλης Ντούμας στο Star, ο οποίος την αμφισβήτησε ανοιχτά.

«Κεραυνός εν αιθρία. Και δεν ξέρω πόσο εύκολα ένας «ινδιάνος» ή οποιοσδήποτε πολίτης να απεμπλακεί από κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας έχοντας ένα άλοθι ή οποιοσδήποτε άλλους ισχυρισμούς.

Μετά από αυτή την εξέλιξη φαίνεται εκφεύγει η σύλληψη από την αστυνομία ενός ανθρώπου που αποπειράθηκε να σκοτώσει αστυνομικό».