Μετά από 200 μέρες αποφυλακίστηκε ο «Ινδιάνος» που είχε συλληφθεί για την επίθεση σε αστυνομικό (vid)

Newsroom
Μετά από 200 μέρες αποφυλακίστηκε ο «Ινδιάνος» που είχε συλληφθεί για την επίθεση σε αστυνομικό (vid)
Μετά από περίπου 6 μήνες, η δικαιοσύνη αποφάσισε οτι η σύλληψή του είχε στηριχθεί σε αμφισβητούμενη κατάθεση.

Από την πρώτη στιγμή που είχε γίνει γνωστή η σύλληψη του νεαρού του 30χρονου με το παρατσούκλι «Ινδιάνος» για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη και την επίθεση στον άνδρα της ομάδας ΔΙΑΣ, η υπόθεση είχε πολλά κενά.

Κενά που τα προκαλούσε η μαρτυρία πάνω στην οποία στηρίχθηκε η σύλληψή του, καθώς αυτός που την έκανε άλλαζε συνεχώς τα όσα έλεγε. Μάλιστα, το φως της δημοσιότητας είδε και video με τον κατηγορούμενο την ώρα της επίθεσης να παίζει μπάσκετ στην Ελευσίνα...

Κι όμως, από τον Μάρτιο παρέμενε προφυλακιστέος και χρειάστηκε να περάσουν περίπου 200 ημέρες, προκειμένου να δικαιωθεί.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, μετά από σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελίας Αθηνών αποφάσισε την αποφυλάκισή του, λέγοντας πως η σύλληψή του βασίστηκε σε αμφισβητούμενη κατάθεση «αυτόπτη» μάρτυρα, με τον οποίο είχε ενδοοικογενειακές προστριβές ο συλληφθείς.

H δήλωση του δικηγόρου του, Παύλου Σαράκη...

«Η ελληνική δικαιοσύνη και συγκεκριμένα το Δικαστικό Συμβούλιο Αθηνών δικαίωσε τις νομικές μας προσπάθειες να αφεθεί ελεύθερος ένας αθώος συμπολίτης μας, που δόλια κατηγορήθηκε από τον ψυχικά ασταθή γαμπρό του, για την εγκληματική πράξη εις βάρος του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη.

Εδώ και 7 μήνες ουδένα έτερο ενοχοποιητικό στοιχείο προέκυψε από την ανακριτική έρευνα εις βάρος του εντολέα μας, αντιθέτως τεκμηριώθηκαν πλήρως οι ισχυρισμοί του, ότι όχι μόνον δεν συμμετείχε στην εγκληματική ενέργεια κατά του αστυνομικού, αλλά εκείνον τον χρόνο έπαιζε μπάσκετ με τους φίλους του στην Ελευσίνα. Η προφυλάκιση ενός αθώου συμπολίτη μας με μόνο στοιχείο μία σαθρή κατάθεση ενός παράφρονα, θα βαραίνει διά βίου τις συνειδήσεις όλων όσων συνέπραξαν σε αυτήν. Η περίπτωση του αποκαλούμενου "Ινδιάνου" θα πρέπει να αποτελέσει φάρο για την Δικαιοσύνη, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια γεγονότα που στιγματίζουν τις ζωές ανθρώπων, αλλά και την ίδια την Δικαιοσύνη»