Παρέμβαση Πλεύρη για να αποσυρθεί έγγραφο που λέει: «Δεν δίνει αίμα όποιος έχει έστω και μία ομοφυλοφιλική σχέση από το 1977»

Newsroom
Παρέμβαση Πλεύρη για να αποσυρθεί έγγραφο που λέει: «Δεν δίνει αίμα όποιος έχει έστω και μία ομοφυλοφιλική σχέση από το 1977»
Την απόσυρση εγγράφου-ντροπή του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας ζήτησε ο Θάνος Πλεύρης, ο οποίος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ζήτησε την απόσυρση εγγράφου του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι απαγορεύεται να είναι αιμοδότης όποιος είχε έστω και μια ομοφυλοφιλική σχέση από το 1977.

Όπως είπε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Θάνος Πλεύρης, στις 24/9/2021 έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας ζητώντας να επανεξεταστεί το περιεχόμενο της δήλωσης υποψηφίων αιμοδοτών.

«Υπάρχουν φράσεις που δεν ανταποκρίνονται στα σημερινά κοινωνικά δεδομένα. Σας ανακοινώνω ότι μετά από την επιστολή μου συστήθηκε επιτροπή να επανεξετάσει συνολικά τα έντυπα διότι έχουν προκύψει και άλλα παρόμοια κρούσματα. Δεν μπορεί να υπάρχει τέτοια φράση σε τέτοιο έντυπο το 2021», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Παράλληλα, απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση αναρωτήθηκε πώς κανείς από τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-19 δεν φρόντισε να διορθωθεί η συγκεκριμένη αστοχία.

«Εσείς οι προοδευτικοί τι κάνατε για να αλλάξετε αυτό το έγγραφο; Πέντε χρόνια κυβερνούσατε. Επειδή έχω ακούσει πολλές φορές να χαρακτηρίζετε τον Πλεύρη όπως τον χαρακτηρίζετε. Στα θέματα των δικαιωμάτων καλές οι πορείες και οι διεκδικήσεις αλλά καλύτερες οι πράξεις», είπε ο Θάνος Πλεύρης.

Έντυπο αιμοδοσίας