Μεγάλη αντιφασιστική πορεία για τα οκτώ χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα (pics & vid)

Newsroom
Μεγάλη αντιφασιστική πορεία για τα οκτώ χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα (pics & vid)
Πλημμύρησε από κόσμο το Κερατσίνι στην αντιφασιστική πορεία για τα οκτώ χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. «Δεν τελειώσαμε με τον φασισμό», είπε η μητέρα του Μάγδα.

Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά, στο Κερατσίνι.

Στις 17:30 ξεκίνησε αντιφασιστική συγκέντρωση στην οδό Παύλου Φύσσα 60, στο Κερατσίνι, εις μνήμη του αδικοχαμένου μουσικού.

Πορεία Φύσσα

Λίγο πριν ξεκινήσει η αντιφασιστική πορεία, η Μάγδα Φύσσα βρέθηκε δίπλα στο μνημείο του Παύλου και άφησε λουλούδια. «Δεν τελειώσαμε με τον φασισμό, είναι ακόμα εκεί έξω», ήταν τα λόγια που είπε η Μάγδα Φύσσα από το μνημείο του παιδιού της και πρόσθεσε: «Καταφέραμε να βάλουμε τη Χρυσή Αυγή φυλακή, αλλά χρειάζεται όλοι μας να συνεχίσουμε να παλεύουμε.

Σήμερα είναι μία πολύ δύσκολη μέρα, όχι μόνο λόγω της επετείου από τη δολοφονία του παιδιού μας , αλλά γιατί κηδέψαμε τον δικό μας άνθρωπο, τον στυλοβάτη μας, τον Ανδρέα Τζέλλη, κορωνίδα των δικηγόρων που πολέμησαν τη Χρυσή Αυγή», κατέληξε η κ. Φύσσα.

Πορεία Φύσσα

Πορεία Φύσσα

Στην πορεία υπήρχαν τα πορτραίτα των δολοφονημένων θυμάτων της βίας. Συγκεκριμένα τα πρόσωπα του Αλέξη Γρηγορόπουλου, της Ελένης Τοπαλούδη, του Παύλου Φύσσα, του Νίκου Τεμπονέρα του Σαχζάτ Λουκμάν, του Τζορτ Φλόιντ, του Μιχάλη Καλτεζά, του Berkin Elvan, του Βασίλη Μάγγου, του Άλεξ Μεσχισβίλι, του Ζακ Κωστόπουλου, του Κάρλο Τζουλιάνι.

Πορεία Φύσσα

Η Μάγδα Φύσσα «παραχώρησε» την θέση της στους άλλους συγγενείς και γονείς δολοφονημένων-θυμάτων. Τα ματωμένα πορτρέτα κράτησαν ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου, ο γιος του Νίκου Τεμπονέρα, ο δάσκαλος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα είχε δώσει και εχθές το παρών στη μεγάλη συναυλία εις μνήμη του μουσικού στον Πολυχώρο Λιπασμάτων στον δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας. Σε αυτή συμμετείχαν οι Αλκίνοος Ιωαννίδης, Γιώργος Μεράτζας, Γιώργος & Νίκος Στρατάκης, Μίλτος Πασχαλίδης, Hoodie Mics, Psyclinic tactix & DJ Magnum, Rationalistas, Bboy show, Waveomatics.

Πορεία Φύσσα

Πορεία Φύσσα

Πορεία Φύσσα

Πορεία Φύσσα

Πορεία Φύσσα

Πορεία Φύσσα