Σε αναστολή εργαζόμενη του μετρό στο Ιλινόις που αφόπλισε ληστή: Επιστροφή όταν «κατέβει» το βίντεο από το ίντερνετ (pics & vid)

Newsroom
Σε αναστολή εργαζόμενη του μετρό στο Ιλινόις που αφόπλισε ληστή: Επιστροφή όταν «κατέβει» το βίντεο από το ίντερνετ (pics & vid)
Μία εργαζόμενη στο μετρό του Ιλινόις πάλεψε γενναία και αφόπλισε ένοπλο ληστή, αλλά στον ιδιοκτήτη του καταστήματος που δουλεύει, δεν άρεσε η διαρροή του βίντεο.

Μια εργαζόμενη στο μετρό στο Ρόκφορντ του Ιλινόις, απολύθηκε από τη δουλειά της, αφού κυκλοφόρησε βίντεο που τη δείχνει να παλεύει γενναία με ληστή και να τον αφοπλίζει.

Η Araceli Sotelo εργαζόταν μόνη της την περασμένη Κυριακή, όταν ένας άνδρας εισέβαλε ζητώντας της τα χρήματα.

1

«Μόλις μου έδειξε το όπλο του φρίκαρα» είπε η υπάλληλος και συνέχισε: «Του είπα φύγε, δεν μπορείς να το κάνεις αυτό, φύγε». Ο ληστής επέμεινε λέγοντας «δώσε μου όλα τα χρήματα» και η Araceli Sotelo ανταπάντησε: «Δεν έχω καθόλου χρήματα».

Τότε ο ληστής της είπε «δώσε μου τα πάντα πριν σου κάνω κακό».

Στο βίντεο ακούγεται η Sotelo να φωνάζει: «Σταμάτα» και «βγες έξω», ωστόσο δράστης όχι απλά δεν έκανε πίσω αλλά στη συνέχεια προσπάθησε να αρπάξει την τσάντα της.

Η Sotelo αντιστάθηκε σθεναρά, τον απώθησε και όταν αντιλήφθηκε ότι έπρεπε να κάνει κάτι δραστικό… αντεπιτέθηκε. Τον γράπωσε από τοι κεφάλι και κατάφερε να του ρίξει το όπλο.

3

«Ήταν μικρότερος από μένα (σωματικά), οπότε είχα αυτό το πλεονέκτημα. Είμαι μεγαλύτερη από αυτόν, οπότε μπορούσα τουλάχιστον να του βάλω βάρος, να τον σπρώξω ή κάτι τέτοιο», είπε η Sotelo.

Άρπαξε το όπλο από κάτω, αλλά δεν το έστρεψε πάνω του. Του φώναξε να του δώσει την τσάντα της και τον κτύπησε στο πρόσωπο με το όπλο.

«Έριξε (το όπλο) προσπαθώντας να κρατήσει την τσάντα μου. Κατάφερα να του τραβήξω το φούτερ και ήμουν κάπως σαν “δείξε το πρόσωπό σου, δείξε το πρόσωπό σου, είσαι στην κάμερα”. Εκείνος ήταν σαν “μπορείς να πάρεις το πορτοφόλι σου πίσω, αλλά δώσε μου τα πράγματά μου”. Ήθελε να του επιστρέψω το όπλο και τα ρούχα του» είπε η Sotelo, η οποία κατάφερε να τον διώξει τελικά και να προστατέψει το μαγαζί που εργάζεται.

1

Η γενναία στάση της όμως ενάντια στον ένοπλο άντρα… δεν άρεσε και διακόπηκε η συνεργασία της με τη δουλειά της. Της είπαν: «Εάν δεν διαγραφούν από το διαδίκτυο τα βίντεο θα τεθείς σε αναστολή». Η Sotelo απάντησε απάντησε με μήνυμα: «Πόσο καιρό θα είμαι σε αναστολή;» και πήρε την απόκριση: «Μέχρι να “κατέβουν” τα βίντεο». Φυσικά, όπως είπε: «Δεν έχω καμία ικανότητα να το κάνω αυτό».

Εξήγησε πως δεν διέρρευσε η ίδια το βίντεο αλλά ο ιδιοκτήτης του καταστήματος την αγνοεί.

«Δεν ήθελαν να το μάθει κανείς, ήθελαν να είναι ιδιωτικό όλο αυτό, ότι μου συνέβη και το πως αντέδρασα, αλλά νομίζω ότι το έκαναν επειδή δεν θέλουν να το μάθουν οι εταιρείες»!