Απολογείται την Πέμπτη ο Σεμέδο: Τι έχει συμβεί μέχρι τώρα και ποια είναι η διαδικασία μετά την απολογία (vids)

Απολογείται την Πέμπτη ο Σεμέδο: Τι έχει συμβεί μέχρι τώρα και ποια είναι η διαδικασία μετά την απολογία (vids)
Απολογείται αύριο Πέμπτη (2/9) για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού ο ποδοσφαιριστής Ρούμπεν Σεμέδο, ο οποίος επιμένει ότι είναι αθώος.

Ο Ρούμπεν Σεμέδο αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή αύριο Πέμπτη (2/9), για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού μετά από καταγγελία μιας 17χρονης κοπέλας.

Ο συγκατηγορούμενός του, 40χρονος υπήκοος Νιγηρίας, που κατηγορείται και αυτός για τον βιασμό της 17χρονης κοπέλας έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.

Οι δύο άνδρες είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία του ομαδικού βιασμού, αφού η 17χρονη κατήγγειλε πως αμφότεροι εκμεταλλεύτηκαν την κατάστασή της, καθώς βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και -σύμφωνα με την ίδια- την βίασαν στο σπίτι του ποδοσφαιριστή. Ο Ρούμπεν Σεμέδο δηλώνει αθώος και πως «όλα έγιναν για τα λεφτά».

Τι είπε ο συνήγορος του Σεμέδο

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του συνηγόρου του ποδοσφαιριστή, Σταύρου Γεωργόπουλου, δεν υφίσταται η πράξη που αποδίδεται στον εντολέα του. Μάλιστα, ο συνήγορος επικαλείται στοιχεία που -κατά την άποψή του- αίρουν τον εγκληματικό χαρακτήρα όσων καταγγέλλει η 17χρονη.

Κατά τον συνήγορο δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία, καθώς το θύμα όχι μόνο δεν έφυγε μετά από τον καταγγελλόμενο βιασμό αλλά παρέμεινε στον χώρο και αν δεν υπήρχε η καταγγελία της «θα έκαναν ακόμη βόλτες μαζί».

Παράλληλα και η συνήγορός του, Μαριζάνα Κίκιρη, δήλωσε πως είναι πεπεισμένη για την αθωότητα του Ρούμπεν Σεμέδο, τονίζοντας πως «τα ίδια τα στοιχεία της δικογραφίας καταρρίπτουν την κατηγορία».

Τι καταγγέλλει η 17χρονη

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η 17χρονη, έπειτα από πάρτι σε κλαμπ στον Ωρωπό βρέθηκε στο σπίτι του ποδοσφαιριστή. Μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, εκείνη πήγε σε ένα υπνοδωμάτιο για να κοιμηθεί. Στο δωμάτιο και ενώ κοιμόταν εισέβαλε ο 40χρονος Νιγηριανός, ο οποίος φέρεται να τη βίασε. Αμέσως μετά στο ίδιο δωμάτιο εισήλθε και ο Σεμέδο ο οποίος επίσης φέρεται να την κακοποίησε σεξουαλικά.

Κατάθεση έδωσε και η 16χρονη φίλη της καταγγέλλουσας που ήταν παρούσα στο σπίτι του Πορτογάλου άσου στην Γλυφάδα και υποστήριξε ότι η κοπέλα είχε πιει πολύ εκείνο το βράδυ.

«Όταν είχε συνέλθει τελείως μου είπε ότι δεν θυμόταν ακριβώς τι είχε συμβεί με αυτούς τους δύο, αλλά για τον Νιγηριανό θυμόταν σίγουρα ότι δεν το ήθελε. Μου είπε ότι ο ποδοσφαιριστής ήταν ωραίος, αλλά εκείνη την στιγμή δεν ήθελε αυτό που έγινε», φέρεται να κατέθεσε η 16χρονη.

Ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την 17χρονη που κατήγγειλε τον βιασμό

Στο δικηγόρο Αλέξη Κούγια ανέθεσε η μητέρα της ανήλικης την υποστήριξη της κατηγορίας έναντι του ποδοσφαιριστή, και του συγκατηγορουμένου του για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού της κόρης της.

Ποια είναι η διαδικασία μετά την απολογία

Μετά την απολογία του Ρούμπεν Σεμέδο, ο ανακριτής με τον εισαγγελέα θα αποφασίσουν αν θα κριθεί προσωρινά κρατούμενος ή αν θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ή και χωρίς όρους.

Σε περίπτωση που κριθεί προσωρινά κρατούμενος, η δίκη θα πρέπει να διεξαχθεί μέχρι την συμπλήρωση του ανωτάτου ορίου της προσωρινής κράτησης.

Μάλιστα, στην περίπτωση προσωρινής κράτησης, έχει δικαίωμα να προσφύγει στο συμβούλιο των πλημμελειοδικών. Να ασκήσει δηλαδή προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης.

Η κατηγορία επιφέρει ποινή που μπορεί να φθάσει και τα ισόβια, καθώς ο ομαδικός βιασμός ή βιασμός από κοινού, όπως ορίζεται στον Ποινικό Κώδικα, θεωρείται, όπως και το βασικό αδίκημα, πράξη ειδεχθής με μεγαλύτερη ποινική απαξία.